Emirates traži radnike u Sarajevu i Mostaru, a FlyBosnia pilote

Zrakoplovna tvrtka Emirates iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog povećanog broja letova ponovno u BiH organizira Dane otvorenih vrata za prijam novih članova kabinskog osoblja diljem BiH.

Što se traži od radnika

Nakon Sarajeva, ova velika zrakoplovna tvrtka, koja već nekoliko godina po anketama putnika nosi epitet najbolje zrakoplovne kompanije u svijetu, Dane otvorenih vrata organizira u Mostaru 21. travnja ove godine u prostorijama hotela Mostar. Uvjeti za prijam kabinskog osoblja, kako piše na njihovim službenim stranicama, jesu da imate najmanje 21 godinu u trenutku pridruživanja, doseg ruke od 212 cm dok stojite na prstima, minimalnu visinu 160 cm, da dobro poznajete engleski jezik i u pismu i u govoru, da nemate vidljivih tetovaža dok ste u odori kabinskog osoblja Emiratesa, a kozmetičke i zavojne obloge nisu dopuštene, te da imate uredan zdravstven karton i odgovarajući indeks tjelesne mase.

Ove nove pozicije, za koje se mogu javiti i žene i muškarci, rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates, uključujući i nedavno proširenje svjetske mreže destinacija te uvođenje novih zrakoplova u flotu. Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit paket koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupnju i različite aktivnosti u slobodno vrijeme za vrijeme boravka u Dubaiju.

Omiljene destinacije

Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija, na koje pravo imaju svi zaposlenici, ali i članovi obitelji te prijatelji. Države bivše Jugoslavije omiljene su destinacije u kojima direkcija Emiratesa traži kabinsko osoblje. Osim kabinskog osoblja, u BiH se traže i piloti, a lani je zrakoplovna tvrtka Wizz Air u BiH za svoj kadetski program tražila osobe koje žele postati piloti, piše Večernji.ba.

Kandidati koji uspješno upišu i završe program dobit će licenciju za zrakoplovni prijevoz i ugovor s Wizz Airom. Kandidati moraju imati najmanje 18 godina, srednju ili visoku stručnu spremu i EASA medicinski certifikat prve klase. Tijekom natječaja budući piloti će biti obučavani prema standardima Wizz Aira.

Domaća zrakoplovna tvrtka FlyBosnia, koja je još u fazi priprema za prvi let, prije nekoliko dana raspisala je natječaj za posao pilota i kabinsko osoblje. Tvrtka je objavila oglas za kapetane (glavne pilote) i prve časnike (kopilote). U oglasu piše kako se traži iskustvo od 500 sati leta u zrakoplovu tipa A320, odnosno minimalno 4000 sati leta za poziciju kapetana i 1000 sati za poziciju prvog časnika.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.