Zavod za poljoprivredu ŽZH: Obavijest proizvođačima krumpira

Prema obradi podataka količine padalina i sume efektivnih temperatura na meteorološkoj stanici na lokalitetu Vojnići u prvoj dekadi mjeseca travnja zabilježeno je oborinsko razdoblje od 118,2 l po m2 s prosječnim temperaturama zraka vrijednosti 13 oC.

Zbog povoljnih uvjeta za razvoj i pojavu plamenjače krumpira potrebno je izvršiti zaštitu nasada jednim od pripravaka: Ridmil Gold MZ pepite, Ridomil Gold R WG, Acrobat MZ WG ili Pergado MZ, prenosi Radio Ljubuški.

Na terenu je zabilježena veća pojava odraslih jedinki krumpirove zlatice pa je potrebno izvršiti pregled nasada krumpira i po potrebi izvršiti njihovo suzbijanje jednim od insekticida: Match 050 EC, Proteus, Calypso 480 SC, Fastac 10 EC SC, Alverde SC ili Coragen 20 SC.

Prilikom aplikacije korisno je dodati jedan od folijarnih mikrohranjiva s 20 %-nim omjerom hranjiva dušik-fosfor-kalij (N-P-K) koji se u trenutnim fazama razvoja krumpira koristi za razvoj nadzemnog habitusa biljke. Pri samoj pripremi potrebno je pripaziti na kompatibilnost sredstava za zaštitu bilja s folijarnim hranjivima.

Pripravke treba koristiti prema uputama proizvođača.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.