Elektroprivreda HZ HB donirala 800.000 KM

Na temelju Odluke Skupštine Društva o raspodijeli dobiti iz 2013. godinu od 30. lipnja 2014. godine, danas su u upravnoj zgradi Elektroprivrede HZ HB potpisani ugovori u ukupnom iznosu od 800.000 KM, čime su općinama Domaljevac-Šamac, Orašje, Odžak i Žepče donirana sredstva za obnovu područja koja su pretrpjela ogromne štete uslijed poplava prije tri godine.

Sredstva bi se trebala uložiti za elektroenergetske priključke novoizgrađenih objekata onih vlasnika čiji su objekti totalno uništeni u poplavama na konzumnom području Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar i obnovu infrastrukture i oštećenih stambenih jedinica u pojedinim općinama.

Današnjim potpisivanjem pojedinačnih ugovora za svaku općinu (Domaljevac-Šamac – 226.500 KM; Orašje – 362.000 KM; Odžak – 181.500 KM i Žepče – 30.000 KM), Elektroprivreda HZ HB potvrdila je svoju spremnost za pomoć najpotrebnijim koji su ujedno i kupci el. energije.

Naime, uslijed prirodne nepogode – poplave u svibnju 2014. područje općine Domaljevac bilo je u cijelosti poplavljeno, područje općine Orašje zbog probijanja savskoga obrambenog nasipa bilo je poplavljeno 80 %, a područje općine Odžak oko 40 %.

Elektroprivreda HZ HB u navedenim općinama obavlja djelatnost distribucije i opskrbe električnom energijom, a kako je riječ o potrebi općega i širega društvenog interesa, ostvarena dobit iz poslovanja za 2013. godinu raspoređena je između ostalog i za tu donaciju. Ugovore su potpisali načelnici općina i članovi uprave ovoga Poduzeća, priopćeno je iz Elektroprivrede HZ HB.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • CRNA RUPA U ZAPADNOJ HERCEGOVINI
  u zapadnom dijelu grada širokoga brijega,
  na lokalitetu od feala do vranića, dobrkovića ,ljubotića , dužica , rasna i čerigaja , nalazi se crna rupa ,
  nije problem što je crna nego što nema vode
  donirajte za jednu dobru poplavu

 • sto ne doniraju svojim dionicarima nesto dobiti iz 2013.
  Zar nije dovoljno sto opcine nelegalno dvostruko naplacuju naknadu za potopljeno zemljiste gdje su im akumulacije nego jos treba prijateljskim opcinama poklanjati pare.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.