Eksplozija u BiH: Teže ozlijeđena dva pirotehničara. Pokušali su deaktivirati projektil

Jedan pirotehničar zadobio je teže tjelesne ozljede obje noge, ali je izvan životne opasnosti. Drugi pirotehničar je upućen na liječenje u Sveučilišni klinički bolnički centar u Sarajevu.

Dvojica pirotehničara zadobila su teže ozljede u utorak kada je eksplodirao minobacački projektil koji su pokušali deaktivirati u istočnoj Bosni. Eksplozija se dogodila iza podneva pri razminiranju lokacije Nekopi kod Goražda, gdje su ozlijeđena dvojica pirotehničara.

Nakon što im je pružena pomoć u centru hitne pomoći u Županijskoj bolnici u Goraždu jedan od njih prevezen je u bolnicu u Foči.

Prema navodima medija, pirotehničar Nebojša Karović je zadobio teže tjelesne ozljede obje noge, ali je izvan životne opasnosti. Zadobio je otvoreni prijelom desne potkoljenice, dok na lijevoj nozi nema prijeloma, ali ima više rana od gelera. Drugi pirotehničar je upućen na liječenje u Sveučilišni klinički bolnički centar u Sarajevu gdje mu je pružena pomoć.

Prema podacima Centra za uklanjanja mina od početka razminiranja u BiH je poginulo 50 pirotehničara, 39 je teže, a 33 lakše ozlijeđeno u 79 nesreća.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.