Eksplozija u Bejrutu stvorila krater dubok 43 metra

Razorna eksplozija u Bejrutu stvorila je krater dubine 43 metra, objavio je u nedjelju jedan libanonski izvor, citirajući francuske pirotehničare koji su stigli u libanonsku prijestolnicu.

U eksploziji u utorak poginulo je najmanje 158 ljudi. Ranjeno ih je oko 5.000, a 300.000 izgubilo je svoje domove. Nekoliko desetaka ljudi još se smatra nestalima.

Krater dubok 43 metra

Eksploziju je uzrokovalo skladište u kojem je, po libanonskim vlastima, bilo uskladišteno bez mjera sigurnosti oko 2.750 tona amonijeva nitrata.

Eksplozija je stvorila krater dubok 43 metra, rekao je sigurnosni izvor.

Francuska daje logističku potporu Libanonu u koji je poslala policijske i istražne ekipe, kao i medicinsku pomoć.

U nedjelju se održava i virtualna konferencija svjetskih čelnika o prikupljanju pomoći za Bejrut koju su organizirali Francuska i Ujedinjeni narodi.

Krater promjera 124 metra

CNN je ranije javio kako je promjer kratera u Bejrutu koji je napravila silovita eksplozija oko 124 metra. 

CNN je informaciju objavio temeljem analize satelitskih snimki. 

To znači da je krater veći od nogometnog igrališta. CNN dodaje i kako njihova procjena može varirati 10 metara na više ili manje.

(Hina)


5 komentara

  • Libanon je kršćanski većinska zemlja, radnički i vrijedni narod…
    A naši KRKANI misle da je to islamska i teroristička zemlja, vesele se explozivu… A najveći teroristi su naši vladajući….

  • Hezbolah ti je sestrinjska stranka HDZa i SDAa, odnosno Hezbolah se u BiH naziva po tom nazivima i jednako djeluje na etničkom čišćenju katolika iz BiH

  • Hezbolah ti je sestrinjska stranka HDZa i SDAa, odnosno Hezbolah se u BiH naziva po tim nazivima i jednako djeluje na etničkom čišćenju katolika iz BiH

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.