EHF odbio zahtjev Hrvatske i nastavio sa suludim odlukama

HRS je zamolio EHF da pusti reprezentaciju Hrvatske odmah nakon sutrašnje utakmice sa Španjolcima u Beču na put za Stockholm, gdje se u petak igra završnica Eura.

Međutim, krovna europska rukometna organizacija odbila je zahtjev i tako Hrvatska za Švedsku putuje tek u četvrtak s Njemačkom.

Naime, ideja Hrvatskog saveza bila je da na sjever otputuje odmah nakon sutrašnje utakmice sa Španjolskom koja se igra u 16 sati.

Tako bi Červar i njegovi igrači u Švedskoj bili već isti dan pa bi imali dan odmora više. Zahtjev je poslan nakon utakmice protiv Češke, a danas je stigao negativan odgovor.

Nastavak je to EHF-ovih suludih ideja i odluka, posebno oko kaotičnog rasporeda protiv kojeg se bune i sami igrači.

Najviše zbog toga što se veliki turniri igraju baš svake godine, a raspored i sustav natjecanja igračima baš nikako ne ide u prilog jer nemaju vremena za odmor.

Luka Stepančić je o tom problemu otvoreno govorio nakon pobjede nad Češkom u ponedjeljak.

Iskreno, danas ujutro [ponedjeljak, op. a.] mi je bio najgori dan od kada sam ovdje. Nakupilo se umora od subote i utakmice s Njemačkom. To je bilo golemo emotivno pražnjenje, a i fizičko i dobro mi je došla ovakva lagana utakmica da se oporavim. Nakupi se umora na turniru. Pričali smo mi igrači često da se mora nešto promijeniti i povećati broj slobodnih dana na velikim turnirima. Ne znam, ovi gore očito misle da je ovo dovoljno. Igramo četiri utakmice u osam dana i teško je zadržati snagu, ali kako je nama tako je i drugima. Nema plakanja, prenosi Index.hr.

Na ovu priču se nadovezuje i ludi raspored za Mađare, koji su također u igri za polufinale Europskog prvenstva. Oni večeras u 20:30 igraju prvu odlučujuću utakmicu za prolazak protiv Švedske, a u srijedu ih od 16 sati čeka Portugal.

U slučaju da Mađarska prođe, već u petak bi igrala polufinale turnira.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.