Egipatski komentator preminuo od srčanog udara gledajući poraz od Saudijske Arabije

Nekadašnji egipatski nogometaš i sportski komentator Abdel Rahim Mohamed pretrpio je srčani udar i tragično je umro nakon što je njegov nacionalni tim izgubio utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Saudijske Arabije.

Bivši trener Zamalek Sporting Cluba iz Kaira je očigledno preemotivno reagovao na jučerašnji poraz Egipta, koji je stigao u 95. minuti, nakon čega je osjećao mučninu, javljaju lokalni mediji.

Egipćani završili bez boda, dobila ih i Saudijska Arabija

On je rekao da je pretrpio srčani udar neposredno prije nego će odjaviti nastup svoje selekcije na Nile Sports kanalu.

U nastojanju da mu spase život, kolege su ga prvo dovele u odjel za medicinsku pomoć na sedmom spratu egipatske državne televizije Maspero. Mohamed je potom prebačen u francusku bolnicu Qasr Al-Aini, gdje su ga liječnici pokušali oživjeti više od pola sata, prenosi Klix.ba.

Unatoč naporima medicinskog osoblja, nekadašnja zvijezda Zamaleka je preminula od srčanog udara, izjavio je novinarima Ahmad Taha, šef bolnice.

Ahmed Fawzi, nekadašnji golman koji je bio u studiju za vrijeme fatalne epizode, istakao je kako je njegov kolega izgledao “iscrpljen” i duboko “pogođen” trećim porazom Egipta i eliminacijom s turnira.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.