DVD Gorica ugostilo vatrogasce iz Hercegovine i Dalmacije

U organizaciji DVD-a Gorica, Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara ŽZH u subotu je obilježen blagdan svetog Florijana – Međunarodni dan vatrogasca.

Na samom početku programa obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca nazočne je pozdravio ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović: Pozdravljam sve vas pripadnike vatrogasnih postrojbi iz Hercegovine i susjedne nam Dalmacije, a poseban pozdrav upućujem vatrogaskinji iz JVP Imotski i prvoj vatrogaskinji u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Svima vama čestitam vaš dan i izražavam zahvalnost za vašu nesebičnu požrtvovanost i pomoć u situacijama u kojima često riskirali i vlastite živote i zdravlje kako bi nas zaštitili i spasili.

Nazočne je pozdravio i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH

U prvom dijelu programa održana je taktička vježba „snage i izdržljivosti“ koja je organizirana kroz dva poligona, u duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava Službe za zaštitu od požara ŽZH i DVD-a Lovreć.

Samu koordinaciju i slaganje poligona, te konačno ocjenjivanje natjecateljskih timova proveo je Srećko Vukojević, zaposlenik Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa zapovjednikom DVD-a Gorica Darkom Paradžikom Brajom.

Pripadnici DVD-ova pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama. Ocjenjivali smo ukupni rad pojedinog odjeljenja, te cjelokupne intervencije. Cilj provođenja taktičkih vježbi je odraditi zadatak sa stvaranjem dojma intervencije, te postupanja snaga na istoj, istaknuo je Srećko Vukojević.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH

Bilo nam je zadovoljstvo i ove godine sudjelovati u izvođenju taktičkih vježbi snage i izdržljivosti na samom početku požarne sezone 2024. godine. Osim zajedničke vježbe timova, ovo se smatra primjerom dobre međunarodne suradnje, gdje smo ove godine krenuli skupa korak dalje i kandidirali projekt u sklopu prekogranične suradnje BiH – Hrvatska, rekao je sudionik vježbe ujedno i zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić.

Osim sudionika vježbi (DVD Tihaljina, DVD Gorica i DVD Lovreć) nazočili su i pripadnici ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, te predstavnici službi civilne zaštite zajedno sa zapovjednicima Javnih vatrogasnih postrojbi općina i gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Nazočio je i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog Stipe Zec.

Nakon vježbe druženje je nastavljeno uz domjenak koji su pripremili organizatori. Blagoslov na sve nazočne sazvao je fra Marin Karačić.

Širokobriješki vatrogasci defileom i treningom obilježili svoj dan

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.