Širokobriješki vatrogasci defileom i treningom obilježili svoj dan

Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan sv. Florijana obilježava se svake godine 4. svibnja, a simbolično su ga proslavili i pripadnici PVP Široki Brijeg.

Prodefilirali smo kroz grad s upaljenim sirenama i rotirajućim svjetlima do Duhanske stanice gdje smo održali trening koji je, između ostalog, uključivao rezanje slupanog vozila i vađenje unesrećenih, ali i simulaciju požara, nakon čega smo se vratili u bazu, kazao je za Jabuka.tv zapovjednik PVP Široki Brijeg Dario Čuljak.

Uputio je čestitku svim kolegama i kolegicama skupa s ostalim pripadnicima širokobriješke vatrogasne postrojbe te naglasio da su uvijek dostupni na 123 građanima koji im se mogu obratiti u raznim slučajevima.

Također, naglasio je kako prošla požarna sezona nije bila nikada bolja, odnosno da je zabilježen najmanji broj požara u odnosu na protekle godine, pa se nadaju da će takva biti i nadolazeća.

Čestitku je svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogaskinjama i vatrogascima u Županiji Zapadnohercegovačkoj uputila i Uprava civilne zaštite ŽZH na čelu s ravnateljem Dragom Martinovićem.

Izražavamo zahvalnost na profesionalnosti, hrabrosti i predanosti u obavljanju svojih poslova i što smo se do sada nebrojeno puta uvjerili u vašu nesebičnu pomoć u situacijama u kojima ste često riskirali i vlastite živote i zdravlje kako bi nas zaštitili i spasili.

Također upućujemo čestitku svim vatrogascima i vatrogaskinjama i izvan naše Županije, a posebice onima s kojima surađujemo i koji nam pružaju pomoć u opremi, obuci i gašenju požara.

Želimo da vas blagoslov kršćanskog sveca i mučenika svetog Florijana i ubuduće prati u svim vašim akcijama spašavanja i zaštite ljudi i materijalnih dobara!, poručili su iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Kako je Širokobriježanka Marijana odlučila postati vatrogaskinja?

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.