Dva grada iz BiH na popisu najjeftinijih vikend destinacija u Europi

​S obzirom na kontinuirani rast troškova života, vikend-putovanje može se činiti kao luksuz, ali to ne mora biti slučaj.

Još postoji mnogo pristupačnih destinacija, osobito ako putujete udvoje. Ako želite pobjeći na romantični vikend s ograničenim budžetom, novo istraživanje Jersey Island Holidaysa moglo bi vam biti od koristi.

Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večere i ostalog tijekom dva dana, istraživanje je došlo do popisa najpovoljnijih europskih destinacija za vikend udvoje.

Pa iako ovdje nema “izvikanih” destinacija, možda vam i ovaj popis pomogne te poželite vidjeti neki od ovih gradova, prenosi Punkufer.hr.

Zanimljivo je da je najpovoljnijim odredištem u istraživanju proglašen grad Niš u Srbiji, gdje vam za vikend treba tek 125 eura.

Treći po veličini grad u Srbiji također nudi arsenal toga što možete vidjeti i raditi, ovdje ćete pronaći sve, od rimskih ruševina i srednjovjekovnih tvrđava do drevnih banja.

Sljedeća dva najjeftinija grada bila su u Bosni i Hercegovini: Banja Luka, gdje će vas vikend stajati otprilike 135 eura, te Tuzla, gdje prosječna potrošnja iznosi 5 eura više.

Balkanska odredišta dominirala su popisom, što se da vidjeti i prema ostatku popisa deset najpovoljnijih gradova:

  1. Niš, Srbija
  2. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
  3. Tuzla, Bosna i Hercegovina
  4. Priština, Srbija
  5. Skoplje, Sjeverna Makedonija
  6. Podgorica, Crna Gora
  7. Kišinjev, Moldavija
  8. Debrecen, Mađarska
  9. Lublin, Poljska
  10. Beograd, Srbija

(www.jabuka.tv | Foto: Wikipedia)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.