Duvnjak stigao po mladu na traktoru

Duvnjak Ivan Renić – Ćuto iz  sela Renića  stigao je na dan vjenčanja po svoju buduću suprugu Mariju Baković Mašu na neuobičajen način s traktorom i prikolicom.

Za razliku od nekih kojima i “prijevozno sredstvo” stvara toliki stres jer se do zadnjega dana ne zna s čim će se otić’ po mladu – ‘oće li iznajmit’ kakva duga i sjajna limuzina ili posuditi bisna kola od rodijaka, mom diveru to ne bi problem. On je zna s kakvim “kolima” će po nju, pa tila poć’ za njega ili ne tila. Na volju joj, kaže Ruža Renić.

A di ne bi i pošla za takvog karakterna momka i uz “vaku limuzinu” čija prikolica bi urešena kršnim i veselim momcima! Viruj ti meni, da su se i druge cure jedva suzdržale da ne skoče u prikolicu pa vozi sve na vinčanje!

I da ne za boravim, duvanjski kraj ovo upamtio nije: deset barjaktara, a tamburaši su ostali kod mladenaca tri dana nakon svadbe. Eto, tako ti se to zbilo.

Pamti duvanjski kraj i da se po mladu helikopterom dolazilo. Ali, brate, triba po mladu doć’ s traktorom pa vidi onda ‘oće li poć’ za te, iliti što bi rekli naši stari, bi li se “kopala u naše greblje”.

Mladencima čestitamo i želimo im puno ljubavi, sriće i svakoga blagoslova u zajedničkom životu!

(Ruža Renić/Tomislavcity.com)
8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.