Paklene vrućine u Hercegovini, posebno upozorenje za Mostar

Meteoalarm je danas za područje Trebinja i Mostara izdao narančasto upozorenje zbog najavljene maksimalne dnevne temperature zraka više od 35 stupnjeva Celzijusa, dok je za ostala područja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na snazi žuto upozorenje.

U Mostaru se danas očekuje i do 38 stupnjeva.

Žuti alarm upaljen je za područje Banja Luke, Prijedora, Sarajeva, Livna, Višegrada, Bihaća, Mostara, Foče i Tuzle gdje će maksimalna temperatura zraka biti od 32 do 35 stupnjeva, osim planina.

Narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno – prognozirane su neuobičajene vremenske prilike, a šteta i ljudske žrtve su moguće, prenosi Avaz.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno – vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

    • Široki ti je ko i mostar samo ne smiju oni reć stvarnu temperaturu jer se po pravilima iznad 35 nebi smilo radit na otvorenom

  • Ćuješ, svaki onaj i stolni i multietnićan, i autohton a i onaj ostajte ovdje sunca neba, može u Prijestolnici na ćelopeku i do 42,5 komotno. Ta će meteoalarm, nije to ništa neuobićajeno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.