Državljani BiH koji se namjeravaju zadržati u Hrvatskoj idu u karantenu – Jabuka.tv

Državljani BiH koji se namjeravaju zadržati u Hrvatskoj idu u karantenu

Državljani BiH koji večeras od 20 sati uđu na područje Republike Hrvatske morat će 14 dana boraviti u izolaciji ukoliko ne namjeravaju nastaviti svoje putovanje u druge zemlje.

Kako javlja Klix.ba. Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman naglasio je da to vrijedi samo za državljane Bosne i Hercegovine koji se namjeravaju zadržati u Hrvatskoj.

Državljanima Bosne i Hercegovine koji samo prolaze kroz Hrvatsku na svom putu, to će biti dopušteno odnosno neće morati provoditi vrijeme u 14-dnevnoj izolaciji, rekao je Svevlad Hoffman.

Ove mjere vrijede za čak 73 države svijeta, uključujući gotovo sve europske zemlje i sve zemlje regije – Sloveniju, Srbiju i Crnu Goru.

Ovim potezom Zagreb je suzio prostor kretanju bh. građana u vrijeme visokog opreza zbog koronavirusa.

Svi građani BiH koji dođu iz inozemstva moraju u izolaciju 14 dana

Podsjećamo, broj zaraženih osoba koronavirusom u Republici Hrvatskoj danas je porastao na 38 nakon što je jednoj djevojci dijagnosticirana bolest koju ovaj patogen uzrokuje.

S druge strane, u BiH broj zaraženih se u subotu popeo na 21, s tri pacijenta u Zenici i 18 na području Republike Srpske, uglavnom u Banjoj Luci.

Ostaje pitanje hoće li se bh. vlasti odlučiti za recipročne mjere i državljanima Hrvatske odrediti 14-dnevnu izolaciju.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.