Državi dužan 43.063 KM za 300 prometnih prekršaja – Jabuka.tv

Državi dužan 43.063 KM za 300 prometnih prekršaja

Rekorder po broju prometnih kazni koje nije platio živi u općini Sarajevo Centar i državi duguje 43.063 KM, a ta svota nagomilala se zbog čak 300 počinjenih prekršaja, objavile su Nezavisne novine.

“Uglavnom se radi o prekršajima za neposjedovanje vozačke dozvole i upravljanje neregistriranim vozilom”, potvrđeno je Nezavisnim novinama iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo, kaže da ne zna detalje o konkretnom slučaju, ali i dodaje da postoje mehanizmi da se ovakvi vozači adekvatno sankcioniraju.

“U saradnji s Općinskim sudom možemo oduzeti vozilo kojim su izvršeni prekršaji. Mi smo u prethodnom razdoblju oduzeli 15 do 20 automobila i motocikala”, kazao je Nefić.

Iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH dodaju da bh. vozači po osnovu neplaćenih kazni za prometne prekršaje duguju ukupno 60 milijuna maraka.

Amila Opardija, glasnogovornica IDDEEA-e, potvrdila je da je tijekom prošle godine po osnovu prometnih prekršaja ukupno naplaćeno 27 milijuna maraka, a za prvih šest mjeseci ove godine po istoj osnovi naplaćeno je 14 milijuna KM.

“Najviše je izrečeno i ujedno naplaćeno kazni za prekoračenje brzine, upravljanje vozilom u alkoholiziranom stanju, nevezivanje sigurnosnog pojasa, upravljanje vozilom bez vozačke ili s nevažećom vozačkom dozvolom, upravljanje vozilom bez upaljenog svjetla, te nepropisno parkiranje”, navela je Opardija.

Stručnjaci koji se brinu za sigurnost na putevima smatraju da je brojka, koja pokazuje da vozači duguju 60 milijuna maraka, velika, te dodaju da bi institucije morale pronaći odgovarajuće mehanizme za efikasniju naplatu “napisanih” prometnih kazni.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Draga zupanijo olaksajte roditeljima poput sbz ako imate srca i duse. Ionako nas pljackate na ovim markicama jer tko je osiguran taj placa i doprinose (osim drzavne sluzbe gdje ne uplacujetw doprinose)…i onda se cudite sto 80%mladih zeli van odavde!?

  • Tko je uopce dozvolio 300 prekrsaja , ne treba njega kazniti nego one koji dozvoljavaju da jedna osoba napravi 300 prekrsaja , poslije 10 je trebalo reagirati a ne 300 …

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.