Država od Auto kuće Jelić kupuje nove Passate za Borjanu Krišto, Bosića i Džaferovića

Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić dobit će nove službene automobile “passat”, koji će porezne obveznike u BiH koštati oko 270.000 KM, piše “Dnevni avaz“.

Pozivajući se na podatke iz “Službenog glasnika BiH”, u oglasu za javne nabavke, list navodi da je parlament BiH objavio da je Auto-kući “Jelić” iz Mostara dodijelio ugovor o nabavci četiri putnička automobila, čija je prosječna cijena, bez poreza 57.277 KM.

Četvrto vozilo namijenjeno je, navodno, hrvatskom članu Kolegija Doma naroda parlamenta BiH, prenosi Srna.

Izvor ovog lista pojašnjava da su automobili koje su koristili srpski i bošnjački članovi Kolegija Doma naroda i dalje u dobrom stanju, pa se odustalo od prvobitne namjere za kupovinom ukupno šest automobila.

Obavještenje o kupovini ovih automobila objavljeno je 26. Siječnja.

Parlament BiH namjerava uskoro prodati nekoliko “starih” automobila, koje su koristili sada već bivši parlamentarci.

(www.jabuka.tv)12 komentara

  • Borjana dobra sa Čovićem pa može,ĐŽafirović sa Bakirom pa može,Bosić se okreno protiv srba,pa dobar Sarajevu pa će i njega Bakir ponoviti,a i Ivanić tu nema ništa protiv.Vuci siti,ovčice na broju,narod puši.Što u Jelića jer će netko dobiti dobru proviziju

  • Svi znaju da je Jelić Kradezeovac i da je sudjelovao u najvećoj pljački ove države od njezina osnutka još u srednjem vijeku. Njegova obitelj je najprljavijom krađom stekla milijunsku imovinsku i financijsku dobit. Zna se da ima najmanje 10 nekretnina na ekskluzivnim lokacijama a to je samo vrh ledenog brijega. U svoj biznis nije uložio ni marke iz svog džepa, sve smo to platili mi, obični ljudi. Isto tako njegove radnike plaćaju na ovaj način, prodajom automobila državnim institucijama i “poduzetnicima” iz HDZ-a koji po principu ruka ruku mije moraju stalno kupovati novu liniju automobila. Dakle, njegove radnike de facto plaća MMF a dug će za te uhljebe vraćati naša unučad i praunučad. Učinimo uslugu našoj djeci-nemojmo ih praviti.

  • more se dobar pasat kupit već za 50 tisuća maraka sa luksuznom opremom, naravno dizel. Ne znam zašto se mora onda kupit isti taj pasat ali za 90 tisuća maraka. Razlika je to velika. Ogromna razlika .Znači netko naručuje pasata s najskupljom mogućom opremom i luksuzom. Kao da i pasat od 50 tisuća nije već isuviše dobar. Kome to treba?Zar se razlika od 40 tisuća maraka možda nije mogla pametnije iskoristiti. R ecimo donirati u humanitarne svrhe jer je oko nas toliko bolesnih i siromašnih koji naprosto vape za pomoći ljudi oko njih. Evo ovaj naš dječak Luka , ZAR SE NIJE MOGA BAR DJELIĆ NOVCA OD TOG I TIH LUKSUZNIH AUTOMOBILA DONIRATI, DATI ZA NJEGA. Ma svi bi imali čistu savjest i zadovoljno srce. Pomoći bližnjemu u potrbi je čin koji se ne može mjeriti ni s čim drugim. A toliko je oko nas ponavljm onih u potrbi koji čekaju milosrdno srce , koje će ih primjetiti. I ne samo primjetiti nego i humanošću čovječjom uzdariti. SAMO za informaciju i na znanje mnogima koji možda ne prate toliko neke medije elektronske i pisane , recimo češki predsjednik se prošle godine vozi u novoj Škodi Superb koja je prošle 2014 izašla na tržište ,u prodaju. Bilo je to lani u svim medijima. Opširno itekako. Č eški predsjednik se vozi u autu Češke proizvodnje podjednako luksuznom kao i pasat, ali vrijednost te Škode je 50 tisuća maraka. Samo 50 tisuća , ali poštenom i skromnom čovjeku to ne smeta. Mogao je i on na račun svojih sunarodnjaka i poreznih obveznika prisvojiti i odabrati sebi luksuzan A udi, Mercedes ili BMW od sto tisuća Eura ali nije.!Skroman čovjek ostaje skroman i u veličini i u odgovornosti. Vidi zdravim očima svijet oko sebe i zna svoje mjesto u njemu prilagođavajući se okolnostima i načinu života svojih sugrađana , djeleći s njima iste radosti i probleme. Nažalost, vidimo da kod nas nije tako i neće još zacijelo dugo bit tako. Oholost je početak svake nevolje i nepravde koja se započinje u nepravednu srcu i rezultira samo još većom ohološću i nerazumjevanja vremena u kojem žive. Treba znati i vidjeti kako žive drugi oko tebe i tome se prilagoditi. Stati i zapitati se što ja mogu učiniti ako sam dobio neku odgovornosti zadaču , kako bih pomogao i učinio svijet malo boljim svima oko sebe. Dok god ne bude tako mi se ne možemo izvući iz ovog siromaštva u kojeg smo zapali. Prvenstveno siromaštva duha koji je početak svekolikog drugog siromaštva…

  • jadan ne bio, privati se svoga posla i svoga diteta koje te triba da ga izvezes na zrak.. A kani se izmišljanja i laganja na druge samo zato sto ih nisi uspija privariti.

  • najbolji su…. ne možete im napakostiti… ko vam brani biti ured i odreda…
    bravo za dobiveni posao… samo naprijed…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.