Druženje planinara na Blidinju

Masna Luka u 5 sati u jutro bila je već na nogama, jedne je probudila budilica a neke i ranije temperatura koja je iznosila nevjerovatnih -2C. Planinari su pripremili svoju planinarsku opremu i zaputili se prema Vrhu Pločnog u 6 i 30h dok su druga planinarska društva pošla prema vrhu Vilinac sa Stipića livada a bilo je ekipa koji su se zaputili na Vran planinu.

Ekipa portala odlučila se za uspon na Čvrsnicu, vrh Pločno da vam dočara kako izgleda uspon na 2228 mnv. Sami uspon trajao je u prosjeku 4 ipo sata dok su neki već iskusni i spremni planinari bili na vrhu Pločnog već u 9 sati.

U društvu planinara bilo je i dosta djece koji su svojim sitnim ali ustrajanim hodom pokazali da i oni mogu osvojiti vrh Čvrsnice iako je pojedinima tek samo 7 godina .

Dolaskom na vrh Pločno planinari su predahnuli uz hranu i piće i pripremili se za povratak u Masnu Luku na ručak koje je u 17h pripremio organizator ovog susreta.

Drugi, popodnevni dio programa, odvijao se kroz tradicionalne sportske igre planinara i onih najmanjih. Završni dio ovog dana uveličala je i logorska vatra oko koje su se okupili svi nazočni i dobro se zabavili uz roštilj i točenu pivu.

Blidinje.net

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.