Prvi seminar folklora Hrvata u BiH

U organizaciji UHAKUDA (UDRUGA HRVATSKIH AMATERSKIH KULTURNO –  UMJETNIČKIH DRUŠTAVA U BOSNI i HERCEGOVINI) u BiH u Mostaru, od 3. do 5. kolovoza održat će se I. Seminar folklora Hrvata u BiH. Na seminaru će se podučavati pjesme, plesovi, nošnje i običaju sa područja Zapadne Hercegovine. Voditelj Seminara je prof. Miroslav Šilić.

Na ovom seminaru moći ćete odabrati  jednu od ponuđenih grupa: ples ili glazbala (tradicijski instrumenti i tambure).  Predavanja su organizrana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju: izlaganje s terena (plesna predavanja) koja će voditi prezentatori s terena, teorijska nastava o etnologiji koje će predavati stručnjaci s Odsjeka za etnologiju Zemaljskog muzeja BiH, etnomuzikologiju, osnove glazbenog obrazovanja, scensku primjenu folklora, rad sa izvornim folklornim skupinama, osnove koreografije i kinetografije, sviranje na tradicijskim instrumentima, odnosno glazbalima, i još mnoga druga zanimljiva predavanja koja su vezana za folklor.

Ovom prilikom pozivamo sve članove KUD-ova i sve zainteresirane koji su u mogućnosti da se prijave na ovaj I. Seminar folklora. Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem e-maila: [email protected].

Temeljni cilj UHAKUD u BiH je očuvanje nematerijalne kulturne baštine Hrvata BiH kao segmenta kulturnog identiteta naroda, a za postizanje tog cilja određene su aktivnosti koje u godišnjim planovima za sve sudionike provodi Udruga kroz planske aktivnosti svojih članova,  kao i stalnih i povremenih tijela.

Radi stalne potrebe za edukacijom organizatora manifestacija, stručnih i umjetničkih voditelja kulturno-umjetničkih društava kao i svih članova koji žele znati više, UHAKUD je odlučio ustanoviti Organizacijski odbor Seminara folklora Hrvata u BiH kao stalno radno tijelo, čija je zadaća organiziranje Seminara folklora.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.