Drugi kraj svijeta: Više od 700 liječnika pobunilo se protiv povišica

Preko sedam stotina kanadskih liječnika, među kojima je 213 onih opće prakse i 184 specijalista, potpisali su otvoreno pismo u kojem su digli glas protiv povišica koje su nedavno ispregovarale njihove udruge.

Da, dobro ste pročitali, svi su se ti ljudi usprotivili bogatijim osobnim bankovnim računima, a povod tome je iskrena briga za dobrobit pacijenata i kolega.

Povišice su time šokantnije jer su naše mnogobrojne kolege, od medicinskih sestara do ostalih djelatnika u zdravstvu, suočene s vrlo teškim radnim uvjetima. Također, zbog drastičnih rezova proteklih godina, ali i centralizacije moći u Ministarstvu zdravstva, stradali su pacijenti, kojima je uvelike otežan pristup potrebnim im zdravstvenim uslugama, napisali su, između ostaloga, liječnici iz Quebeca, površinom najveće pokrajine u Kanadi.

U otvorenom su pismu zatražili da se novac predviđen za njihove povišice vrati u zdravstveni sustav, naravno upravo kako bi se olakšale muke drugima, prenosi Dnevnik.hr.

HNŽ: Liječnici 19. ožujka stupaju u generalni štrajk

Želja nam je ispuniti potrebe naših pacijenata bez toga da se djelatnici u zdravstvu iskorištavaju do krajnjih granica, naveli su.

Prosječna liječnička plaća u Kanadi iznosi 260.924 dolara godišnje, s naglaskom na to da je riječ o bruto iznosu iz kojega valja izdvojiti poreze i troškove rada.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.