Drina Elizabeth Škoda najbolja liječnica u HNŽ-u

Za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine za 2020./2021. godinu u HNŽ-u proglašena je dr. Drina Elizabeth Škoda, specijalist obiteljske medicine iz Doma zdravlja Čapljina, i članice njezinog tima medicinske sestre Olgica Vego i Božana Buljubašić, a dodjela priznanja upriličena je u sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a u Mostaru.

Ključni kriteriji po kojima je izvršen izbor najboljeg liječnika su ostvareni rezultati rada i zadovoljstvo osiguranih osoba, odnosno pacijenata.

Sukladno rezultatima po KPI (ključni pokazatelji izvedbe) i QI (pokazatelji kvalitete) 10 timova s područja cijele županije postigli su najbolje rezultate. Također, Zavod je putem anonimne ankete ispitao zadovoljstvo po 200 pacijenta svakog od 10 timova s najboljim rezultatima (anketirano je ukupno 2000 osiguranika). Sublimirajući rezultate po KPI, QI i anketnim odgovorima osiguranika izabran je najbolji liječnik i najbolji tim obiteljske medicine za 2020./2021. godinu, istakli su iz Zavoda.

Najboljoj liječnici i najboljem timu obiteljske medicine prigodno priznanje uručio je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjak.

Također, Domu zdravlja Čapljina direktor Bošnjak uručio je novčanu nagradu u iznosu od 2.000 maraka.

Iz Zavoda navode kako će dodijeljenu nagradu Dom zdravlja Čapljina moći utrošiti isključivo u svrhu edukacije tima obiteljske medicine kojemu je dodijeljeno priznanje najboljeg liječnika i najboljeg tima obiteljske medicine u HNŽ za 2020./2021. godinu.

Prije devet godina pokrenuli smo pet projekata među kojima je i razvoj primarne zdravstvene zaštite s posebnim naglaskom na razvoj obiteljske medicine. Uradili smo puno, ali ne toliko puno da ne vidimo koliko još trebamo i možemo unaprijediti pružanje usluga zdravstvene zaštite i povećati zadovoljstvo naših osiguranika. Kada je u pitanju projekt razvoja primarne zdravstvene zaštite jedini smo Zavod u FBiH koji je uveo sustav nagradnog plaćanja i izbor najboljeg liječnika kao jednu od aktivnosti u sustavu nagradnog plaćanja, naglasio je, uz ostalo, direktor Bošnjak.

Dr. Drina Elizabeth Škoda zahvalila se na uručenom priznanju u svoje i u ime svoga tima kazavši kako joj je ovo priznanje za nju veliko iznenađenje i priznanje za trud koji svakodnevno, zajedno sa svojim timom, ulaže u rad sa svojim pacijentima.

(Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.