Dramatične snimke iz zraka – građevine sravnjene sa zemljom

Dramatično spašavanje sinoć je dalo nadu Talijanima da će i ostale nestale pronaći žive. Naime, 65-godišnja žena izvučena je iz ruševina u San Feliceu skoro 12 sati nakon prvog jakog potresa koji je jučer ujutro pogodio sjeverni dio Italije. Iako je bila zatrpana, 65-godišnjakinja nije bila teže ozlijeđena te je smogla snage dozivati pomoć. Netko ju je čuo i krenulo je spašavanje. Preživjela je zahvaljujući krevetu koji se nadvio na nju kada se zgrada u koju je nakon potresa ušla po stvari urušila, piše Index.hr

Talijanski mediji donose dramatične snimke iz policijskog helikoptera na kojima se vidi kako su neke tvornice i zgrade sravnjene sa zemljom.

[youtube id=”f7i0riZsS1M” width=”600″ height=”350″]

16 mrtvih, preko 350 ozlijeđenih

Kako jutros javljaju talijanski mediji, Corriere della Sera i RAI, 16 mrtvih je, nekoliko nestalih i preko 350 ozlijeđenih. Tisuće i tisuće ljudi ostalo je bez svojih domova. Tlo u sjevernoj Italiji i dalje se trese, no srećom magnitude noćašnjih potresa bile su u oko 3 stupnja po Richteru.

“Sve se dogodilo tako brzo, u sedam-osam sekundi. Niti se ne sjećam dobro što se točno dogodilo. Istrčao sam sav noseći komad na kojemu sam radio i sve se odjednom srušilo. Potres je bio tako snažan.”, ispričao je novinarima radnik u jednoj tvornici pored Modene u kojoj su poginula trojica njegovih kolega.

“Nemam više suza, jako me sve ovo pogodilo”, tužan je radnik koji je ostao bez trojice kolega.

“Sve se srušilo, ovdje je kaos, zgrade u gradu su nestale”, rekao je za Corriere jedan od lokalnih vatrogasaca.

“Nakon potresa 20. svibnja tek u nedjelju smo se vratili u svoj dom, i nakon te prve noći opet nas je zadesio potres i ostali smo bez svega”, priča je jedne obitelji koji je bila u šatorima tjedan dana.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.