Drakonska kazna Hajduku zbog incidenata na derbiju s Dinamom

Disciplinska komisija HNS-a donijela je odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama od 13. do 15. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Na utakmici 13. kola Hajduk – Dinamo od strane službenih osoba evidentirano je više prekršaja: paljenje velike količine pirotehničkih naprava prije i za vrijeme utakmice zbog čega je utakmica kasnila s početkom te bila u prekidu u trajanju od pet minuta, postavljen neprimjereni transparent na ogradu sjeverne tribine, neprimjereno skandiranje Torcide, prodaja nepersonaliziranih ulaznica zbog čega su na tribini uočene osobe koje imaju zabranu odlaska na utakmice, odugovlačenje s vraćanjem lopti igračima od strane pobirača lopti u drugom poluvremenu, incident u loži u sudačkoj nadoknadi vremena te ispaljivanje sedam signalnih raketa BBB-a od čega je jedna pala među gledatelje na zapadnoj tribini.

Zbog toga je Hajduk kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna, a Dinamo zbog neprimjerenog ponašanja BBB-a mora platiti kaznu od 20.000 kuna.

Disciplinska komisija će naknadno donijeti odluku o odgovornosti pojedinaca za incident u loži.

Na utakmici 14. kola Dinamo – Rijeka evidentirano je neprimjereno skandiranje BBB-a te paljenje dvadesetak pirotehničkih naprava, zbog čega je Dinamo kažnjen novčanim iznosom od 20.000 kuna. Hajduk je kažnjen iznosom od 20.000 kuna zbog paljenja dvadesetak pirotehničkih naprava i kratkog prekida utakmice 15. kola Hajduk – Rudeš.

Dinamo mora platiti 10.000 kuna kazne zbog paljenja pirotehničkih naprava pripadnika BBB na utakmici 15. kola Slaven Belupo – Dinamo dok je domaćin kao organizator utakmice kažnjen iznosom od 5.000 kuna, prenosi Večernji list BiH.

Zbog momčadskih prekršaja na utakmicama 15. kola (5 opomena) sa po 5.000 kuna kažnjeni su NK Lokomotiva i NK Osijek.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.