Dragan Paravinja optužen za teško ubojstvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja djevojke iz Omiša

Državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanje Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša. U optužnici piše da je Paravinja oko 10 sati 7. lipnja ove godine na cesti Split-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i da je dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnu Antoniju Bilić koja je stopirala. Potom se Paravinja okrenuo s kamionom te je stao i povezao Antoniju Bilić.

Piše kako je Paravinja vozeći prema Splitu u jednom trenutku stao s namjerom da siluje Antoniju Bilić. U tome nije uspio pa je, da prikrije svoje nedjelo, ubio Antoniju Bilić te se odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku.

Paravinji se ovom optužnicom stavlja na teret i da je 28. lipnja prošle godine na južnom dijelu Splita kod benzinske postaje Lukoil u tegljač primio 25-godišnju autostopisticu. U jednom trenutku, oko 10 sati, je zaustavio kamion na zemljanom proširenju uz cestu u namjeri da pokuša silovati 25-godišnjakinju, piše index.hr

“Budući da u svojoj namjeri zbog niza okolnosti nije uspio, usprkos prijetnjama i uporabljenoj sili, oštećenicu je oko 12,30 sati ostavio kod Šestanovca”, piše u optužnici. U optužnici je predloženo i da se Paravinji produži pritvor. Optužni postupak protiv Paravinje je trajao četiri mjeseca, a tijelo Antonije Bilić nikada nije pronađeno.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.