Miroslavu Kutli i u Bosni i Hercegovini potvrđena kazna zatvora

“Županijski sud u Sarajevu u Bosni i Hercegovini potvrdio zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za priznavanje i izvršenje kazne Miroslavu Kutli u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, u aferi Gradski podrum, sukladno ugovoru o pomoći u izvršenju i kazni”, objavio je danas Radio Slobodna Evropa dodajući kako odluka Županijskog suda u Sarajevu ne znači da će Miroslav Kutle u zatvor jer je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe.

Podsjetimo, kako su odvjetnici ozloglašenog Miroslava Kutle zatražili da se obustavi izvršenje kazne protiv njihovog klijenta, iako je u rujnu prošle godine na zagrebačkom Županijskom sudu donesena pravomoćna presuda da ima odležati dvije godine i osam mjeseci zbog malverzacija u tvrtki Gradski podrumi prije 17 godina, piše index.hr.

Zanimljivo je kako se Kutle upravo u vrijeme kada se trebao naći iza rešetaka u Hrvatskoj zatekao u Bosni i Hercegovini. Ondje zadržao zbog “navodnih srčanih problema”, no vještak u Zagrebu zaključio je na temelju dokumentacije da je Kutle raspravno sposoban.

Kutle od tada na BiH sudovima pokušava osporiti odluku.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.