Dragan Čović otvorio kiparsku ljevaonicu na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu priređena je mala svečanost na kojoj su otvorene tri nove radionice studente od kojih se ističe ljevaonica za kipare.

Ljevaonicu je otvorio predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović zajedno s rektorom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoranom Tomićem.

Čović je uoči otvaranja obišao sve prostorije Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a kao domaćini su ga proveli fra Vendelin Karačić i dekan Akademije prof. dr. Stjepan Skoko.

Nakon svečanog rezanja vrpce na ulazu u novi objekt Akademije, cijeli objekt i radionicu blagoslovio je širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić.

Ljevaonica koja će olakšati rad studentima

Nova ljevaonica olakašt će studentima kiparstva rad te im omogućiti izradu metalnih kipova i statuta.

Inače ranije tijekom dana Akademija likovnih umjetnosti je promovirala 6 diplomanada, magistara kiparstva, slikarstva i grafičkog dizajna.

Dragn Čović je iskazao zadovoljstvo urađenim na Akademiji u Širokom Brijegu

Nakon promocije održana je i redovita sjednica sveučilišnog Senata, nakon čega je održana svečanost otvaranja ljevaonice i dviju radionica.

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu promovirano 6 diplomanada

(www.jabuka.tv)

66 komentara

  • U Širokom Brjegu fratri nisu htjeli ukopati pokojnika jer im naredio Hdz, inače na mjestu gdje je groblje htjeli nezakonito djelit zemlju svojim stranačkim istomišljenicima.

   • Sram te bilo Miro! Ko da je djava usa u tebe. Nisi vise glasa dobio od mojih. Prestani sam sebe predlagat svugdi i pusti nekog pametnog covika da upravlja ovim gradom. Da govna ne idu vise u rijeku. Nemoj gledat samo sebe i svoj interes.

   • Oko Brke sve dupelisci i praznoglavci. Bahati, bezobrazni. Ni d od demokracije. Vidite liste za MZ. Ko ih vodi? Bez sastanka, bez rasprave, u mračnom kutu kafića ili nečijem podrumu sastanu se dva, tri parazita i kroje listu. Ako si pametan i misliš svojom glavom najebao si. Nisi poželjan, nisi podoban ni za šta.Predložiš se sam, napišeš par takvih stranačkih podobnika koji klimaju glavom na sve gluposti i cirkus može početi. Bravo za Kočerin, jedino tamo ima malo demokracije. Diktatura Brke i par ljigavaca oko njega je nešto zbog čega se HDZ ogadio ljudima.

 • Sutra sam planira klati dvoje krmenja pa neznan kakav ti je raspored,mislija san da naletiš na roštilj ,biće i crnjaka

 • Nisi još kla svinje pajdo. Nek kod mene dođe na ovčetinu ja koljem ovcu. Samo kiša pada šta javlja sutra😁😂😁🍷

 • Mene su dva puta vraćali s uputnicom za bolnicu u KBC-u,Mostar, točnije na Internome odjelu, uvijek iste ,postarije, islužene i ofucane djelatnice na prijemnim šalterima.
  Unatoč, urednim papirima, to jest, ispravnoj uputnici i svoj dotadašnjoj povijesti lječenja i preporukama nadležnog lječnika iz našeg Širokobriješkog Doma zdravlja, -vratile bi me snekakvom izlikom tipa komunističkih titinih isljednika i ubojica,GDJE TI JE OVO, GDJE TI JE ONO, GDJE TI JE MIŠLJENJE OVOG ILI ONOG LJEČNIKA…I Uzalud ti sva papirologija i isprvni datumi s još ispravnijim papirima, kad te olinjale i odurne spodobe nađu način da te vrate s praga bolničke sobe , to jest recepcije od koje dalje ne moš..
  Pa sam se dosjetio i rekao jasno i glasno pred okupljenim supatnicima.DRUGI PUT ĆU PONIJETI I DONIJETI PREPORUKU DRUGA DRAGANA ILI DRUGA BAKIRA I NEKAKO MI SE ČINI DA ME NE ĆETE U TOM SLUČAJU VRATITI..
  o NELJUBAZNIM, IZSLUŽENIM I POTROŠENIM FACAMA TIH JADNICA NE BIH PUNO RJEČI TROŠIO!

 • Dobročinitelja to ne zanima. To je nivo polupismenih trećerazrednih političara tipa bovskog pijane i brkatog janjojeda.

 • Od DrBevande bahatijeg neljubaznijeg bežobraznijeg nema u Mostaru nazalost to sam osjetio osoano,bez Šoljića i Vendelina nema prestave niđe

 • Živio naš dragi dr. Dragan Čović naš dragi vođa. Hvala za sve dragi dr. Dragane naš najveći domoljube veći si domoljub od Tuđmana najmanje deset puta.

 • Čović otvorio ljevaonicu!Kapitalan projekt,nema šta.Sposoban čovik,sposoban nema šta.A ni vi niste ništa bolji dok takve gluposti iznosite.

 • Gospodo jeli vama jasno da je gotovo.Dosta uhljeba, dosta lažiranih izbora i svega što nevalja a došlo je sa vama. Kočerin vam je u nedjelju sve rekao.Nešto smrdi ovdje u našem gradu,općini ili kako hočete.

  • Otuširaj se pa ti neće ništa vonjati. Eto Kočerin bi bio prvo selo gdje nije HDZ,baš to se nije dogodilo nigdje nikad,preživili su Đapića, Lijana ali Kočerin uff..
   Svaka čast Čoviću samo što takvima ko ti diže tlak 😂
   Čova,Čova,Čova!

 • Doslo rukovostvo Sveučilísta paradirat na Sirokí zasto neosigurate Besplano studiranje za nasu dicu da neiđu u Inozenstvo jel vam to briga za Hrvacki narod iseliste Mladost nasu Žalosno osta pustos po selima i Gradovima doveliste Bevandu koji nema lj od ljuckosti pitajte njegove pacijente kakav jje

 • Kad bolje razmislič ovaj “lik” je fokusiran na groblja, komemoracije, spomenike, jubileje itd itd. Samo na najlakše pitanje, unatoč svim titulama i zvanjima kojima se okitio, ne može i ne zna da odgovori. Gdje su pare i odakle ti tolika imovina u zemlji koja se nalazi na dnu ekonomske ljestvice!!?

 • Znate kako Srbi dijele Hrvate? Na Ustaše i Srpske sluge. Nije slučajno, da je Udba baš bila najjača u Mostaru, Širokom…očito jako pogodno tlo za pronaći ljude koji će verno služiti bizantsko-istočnjačkoj politici totalitarizma i jednoumlja. A koliko ste samo novaca preko Zagreba ( jer ste glavni tamo za financije, Bandić i ostala ekipa) upumpali u Hercegovinu, i dok je kapalo šutilo se, a sad kada nema, e sada su nam krivi Hdz i Čović. Ali neka, mi Hrvati iz Bosne nismo dobili ni feninga iz R. Hrvatske, možda je i bolje tako, bar znamo da se nemamo gdje vratiti, a vi ste zbog pohlepe nakraju sami sebe uništili, a šta ćeš ne zna primitivizam što je to minimalizam, kako to zvuči okrutno, sve ste prokockali, ugled, budućnost, stid me kada vidim u kakvom je demografskom rasulu R. Hrvatska, rugaju nam se Bošnjaci, ismijavaju, kažu eto imate državu, što idete u Njemačku ako imate Lijepu našu, sramota, toliki ljudi dali živote, o Gospode, najgora je primitiva, kad te se dosuče, sve uništi, sve………

 • Da.
  Imam kera, moj je, imam mačku, moja je. Imam i kokoši, moje su. Imao sam l krmka, njega sam ubio al i dalje je moj. Hranim ih a nisam ih pravio. I dicu hranim, i zovu me – tata. Jesi skonta idiote? Ne? Zamoli nekog da ti pojasni jer logiku nisi mogao naučit u “nikad nije kasno” ni u komitetu kod kino dvorane.
  Glupane…

 • Bosno moja Jadan ti samN krv ti Irudove, buahahaha… Ne postoji na planeti zvanoj Zemlja, narod, koji je strpljiviji i sporiji i zlobniji od nas Herca… Trpi, trpi, 20 god, pa još10, pa još 10, o tako dok sve ne stane…. Nitko se u Širokom Brojeegu ne žali ni na šta. Nit ne reagira, ne postoji nikakva opozicija Presvetom Uzvišenom Hdz-u, ni Dragančetu, samo birtikski očoš kpji kmečo. Pa ode ofigrat sportsku u Premieru…. Issussa Vam. Ima li otko da se trznr malo, pa makar proba nekome kontritat ili u svi dupelisci ostali u ovoj dolini suza…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.