Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu promovirano 6 diplomanada

Na Akdemiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu održana je svečana promocija diplomanada.

Ukupno je promovirano šest diplomanada, odnosno magistara slikarstva, kiparstva i grafičkog dizajna.

Osim predstavnika Sveučilišta, svečanoj promociji nazočili su i gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik gradskog vijeća Širokog Brijega Vinko Topić, gvardijan samostana na Širokom Brijegu fra Ivan Marić, voditelj umjetničkog programa Franjevačke galerije na Širokom Brijegu fra Vendelin Karačić te ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja.

Diplomandima se prigodnim riječim obratio prorektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak.

Čolak je istaknuo kako je ovo poseban dan za diplomanade te istaknuo kako je od svih fakulteta na Sveučilištu najveći napredak u protekle dvije godine ostvarila upravo Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

U ime rektora diplomande je pozdravio prorektor prof. dr sc. Ivo Čolak

Vi diplomandi možete biti ponosni što ste studirali u Širokom Brijegu i na svoj predan rad tijekom proteklih pet godina, naša Akademija se danas može pohvaliti na doktorskom studiju Art Sacra imamo studente asistente sa Akademija likovnih umjetnosti u Prištini, Sarajevu, Osijeku itd. Dokaz kontinuiranog napretka su i tri radionice koje ćemo danas otvoriti u sklopu novog objekta Akademije. Vjerujem kako možete biti sretni i ponosni na svoja ostvarenja, kazao je između ostalog Čolak u svom obraćanju.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti prof. dr. sc. Stjepan Skoko govorio je o budućim projektima i planovima Akademije te se zahvalio svima koji su pomogli da se ostvari napredak.

Dekan prof. dr. Stjepan Skoko uručio je diplome četvero od šest diplomanada iz ove generacije

Dragi diplomandi od srca vam čestitam na vašim uspjesima, ovi izloženi grafički, slikarski i kiparski radovi su dokaz kvalitete vašeg rada, a ja vjerujem kako smo vam mi na Akademiji pomogli da pronađete sebe, odnosno umjetnost u kojoj se najbolje snalizite, kazao je Skoko u svom obraćanju.

Po završetku dodjele diploma, diplomirani studenti su zajedno sa svojim gostima prigodno nazdravili s čašom šampanjca, a izložbu diplomanada je prigodnim riječima otvorio gvardijan fra Ivan Marić. 

Danas bi se u Širokom Briejgu trebala održati i sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru, a poslijepodne sve

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.