Doznajte kako se od iduće godine prijavljuje PDV elektronskim putem – Jabuka.tv

Doznajte kako se od iduće godine prijavljuje PDV elektronskim putem

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) pozvali su sve porezne i trošarinske obveznike u Bosni i Hercegovini da što prije podnesu zahtjev za registraciju za korištenje elektronskih usluga, prije svega elektronsko podnošenje PDV-a i trošarinskih prijava.

Naglašavaju kako će od početka 2019. godine svi porezni obveznici morati isključivo elektronskim putem podnositi PDV i trošarinske prijave, te neće postojati mogućnost dostavljanja prijava u “papirnom” obliku.

S obzirom na činjenicu da je ostalo još samo pet mjeseci da svi porezni obveznici izvrše registraciju za elektoronsko podnošnje PDV i trošarinskih prijava, pozivamo ih da što prije podnesu zahtjev za registraciju putem e-portala UNO-a, priopćeno je iz UNO-a

Podsjećaju kako se do kraja srpnja ove godine za elektronsku komunikaciju s UNO registriralo 10 tisuća poreznih obveznika, tako je ostalo registrirati se još njih oko 40 tisuća.

Iz tog razloga pozivamo sve one obveznike koji još nisu izvršili registraciju da to urade što prije, kako ne bi došli u situaciju da od početka 2019. godine ne mogu podnositi svoje PDV i trošarinske prijave i tako uđu u prekršaj, navode iz UNO-a

Kompletna informacija i uputa za registraciju na E-PORTAL, kao i za podnošenje prijava nalaze se na web stranici UNO. Za sva dodatna pitanja obveznici mogu kontaktirati PDV info liniju na broj telefona 051/335-256, 051/335-257, 051/335-197, 051/335-201, 0513/335-363.

Korištenjem elektronskih usluga UNO, svi porezni obveznici će moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obveze po osnovu neizravnih poreza.

U svakom trenutku imat će pristup svojim podacima na e-portalu, prije svega podacima koji se vode u Jedinstvenom registru obveznika neizravnih poreza, podacima s porezne kartice, tako da će moći vidjeti sve svoje proknjižene porezne prijave, porezne uplate i sl. Na ovaj način UNO otvora novo poglavlje u komunikaciji s poreznim obveznicima, priopćeno je, prenosi Vecernji.ba.

Kako se registrirati pogledajte u ovom videu.

Upute za podnošenje prijava PDV-a i trošarinu pogledajte u drugom videu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.