Doznajte kako preskakanje doručka utječe na metabolizam i gubitak kilograma

Odrasli smo slušajući kako je doručak najbitniji obrok u danu, a za pravilnu prehranu, osim konzumacije zdravih namirnica, trebalo bi imati tri glavna obroka. 

No, što se događa u tijelu kada preskočimo doručak i dan započinjemo praznog želuca?

Stručnjaci tvrde kako većina osoba koje pokušavaju izgubiti neželjene kilograme, najčešće preskaču doručak. Ako osjećate veću glad tijekom dana nego u večernjim satima, tada svakako ne biste trebali preskakati doručak koji obiluje proteinima i vlaknima.

Ako se niste prepoznali u ovom slučaju te ste među onima koji glad češće osjećaju u večernjim satima, preskakanje doručka nije nešto što bi vam moglo naškoditi. Sve je stvar pojedinca i njegova metabolizma, smatraju stručnjaci, piše TOI.

Doručak je “titulu” najvažnijeg obroka u danu dobio zbog mišljenja da se konzumacijom zdravog obroka na početku dana osigurava energija za dan pred nama, a posebice se preporučuje osobama koje se bave tjelovježbom u jutarnjim satima.

No neki stručnjaci tvrde kako se za gubitak kilograma i poticanje metabolizma i sagorijevanja kalorija treba uzeti u obzir sve što se pojede tijekom dana, a ne bazirati se samo na prvi jutarnji obrok.

Vjeruje se kako će osobe koje nisu konzumirale doručak osjećati veću glad tijekom ručka i tada će konzumirati više kalorija. To je mit, piše TOI, jer čak i ako pojedete više za vrijeme ručka, nećete “nadoknaditi” doručak i nema straha od nakupljanja kilograma zbog preskakanja doručka.

Ako se vodite metodom da jedete u razdoblju od ručka do večere i postite 16 sati, vjerojatnije ćete gubiti na težini, navodi se, prenosi Večerji.hr. 

Zaključak je da nije bitno preskačete li doručak sve dok tijekom dana konzumirate zdrave obroke. 

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.