Don Petar Filipović tek drugi mladomisnik u mostarskoj Katedrali u zadnjih 36 godina

Ovoga vikenda u mostarskoj Katedrali don Petar Filipović će održati svoju mladu misu. Zanimljivo, on je tek drugi mladomisnik u ovoj župi u zadnjih 36 godina.

S obzirom da govorimo o najvećoj župi u Mostaru i središtu Mostarsko – Duvanjske biskupije možda bi se očekivalo više, ali zadnja skoro četiri desetljeća je stanje bilo takvo.

Ipak, prva misa don Petra nagovještaj je i nekih drugih vremena u ovoj župi. Naime, iza njega dolaze još četvorica mladih svećenika iz župe Marije Majke Crkve – Katedrala koji bi uskoro trebali održati svoje mlade, odnosno, prve mise.

Nove, mlade snage predstavljaju novu snagu Crkve na ovim prostorima. Vjerujemo kako će biti dostojni izazova i zadaća koje će se naći pred njima, te kako će imati odgovarajuću potporu vjernika u onome što će raditi. Lijepo je vidjeti da se mladi i dalje odlučuju ići putem služenja i odupiru onome što im tzv. suvremeni svijet pokušava nametnuti svakodnevno, istaknuli su sugovornici portala Ero.tel.

Izrazili su nadu kako će se trend rasta broja mladih svečenika nastaviti, kako će biti još mnogo primjera kao što je don Petar jer vjernici sve više traže pomoć vjerskih službenika u potrazi za rješenjima problema s kojima se suočavaju.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.