Pustolovna utrka u Čapljini – ispit na 20 kilometara za odvažne

Sve je spremno za 14. po redu pustolovnu utrku, koja će se održati danas, 29. lipnja ističu iz Turističke organizacije “Čapljinka““ koja je organizator ove zanimljive manifestacije.

Staza je pravi izazov, odnosno ispit za odvažne i snažne, ukupne dužine 20,4 kilometra. Ovogodišnja pustolovna utrka vozit će se po do sada najčešćoj ruti, od kupališta Božjak na rijeci Trebižat, između Čapljine i Ljubuškog, do Karaotoka, odnosno motela “Park” u Parku prirode Hutovo blato, piše Večernji list BiH.

Utrka počinje spustom kanua niz rijeku Trebižat, u dužini od oko 10,2 kilometra, od kupališta Božjak do kupališta Jaz. Drugi dio je kratka trkačka dionica oko 1,1 kilometra od kupališta Jaz pa do rimske ville rustice Mogorjelo, dok će treća dionica biti vožnja biciklima od ville rustice pa do motela Park na Karaotoku, u dužini od oko 9,1 kilometra.

Natjecatelji će startati u 17:30, a očekuje se kako bi utrka mogla završiti do 19:30. Podsjećamo, prošlogodišnji pobjednici bili su don Tomislav Ljuban i Marko Knežević s vremenom 1,43 sata, drugo mjesto pripalo je najčešćem pobjedniku Nikoli Bartoloviću, kojem je ovoga puta partner bio Leo Markota, dok su treći u cilj stigli Ruđer Bošković i Josip Baraban.

S obzirom na to da je vodostaj Trebižata nešto viši od prosjeka za ovo doba godine, bez obzira na popodnevnu sparinu, utrka bi vremenski mogla biti u granicama prošlogodišnje. Po završetku utrke slijedi svečana dodjela diploma ispred motela Park u 20 sati.

Nagradni fond je 1.200 konvertibilnih maraka, a dijeli se između triju prvoplasiranih ekipa, dok je kotizacija za sudjelovanje bila 20 maraka.

Početak turističke sezone

Valja reći da su sudionici utrke osigurani za slučaj nezgode, dok će samu utrku osiguravati pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina i medicinsko osoblje čapljinskoga Doma zdravlja.

Kako ističu organizatori, svrha natjecanja je “povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Grada Čapljine”.

Osim toga, utrkom se na simboličan način označava i početak ljetne turističke sezone. Pokrovitelj manifestacije je Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.