Dom zdravlja u Čapljini dobio novo vozilo hitne pomoći

U dvorištu Doma zdravlja u Čapljini izvršena je primopredaja vozila hitne pomoći s obzirom na važnost dobre tehničke opremljenosti kako bi se u svakom trenutku na prikladan način moglo odgovoriti potrebama pacijenata.

Vozilo hitne pomoći Domu zdravlja Čapljina darovao je Grad Čapljina – gradonačelnik Smiljan Vidić.

Svečanoj primopredaji vozila sudjelovali su: gradonačelnik Smiljan Vidić i ravnatelj Doma zdravlja Čapljina Mladenko Krezić.

Vrijednost vozila je 144.400 KM.

Oduševljenje poklonom nije krio ni ravnatelj Doma zdravlja Čapljina Mladenko Krezić koji je izjavio da je uz automobil došao i dio opreme, dok dio opreme već postoji u Dom zdravlja, a bit će instaliran u automobil. 

Bili smo deficitarni sa voznim parkom koji je star, a automobili se puno koriste. Ovo je zaista vozilo prve klase i jako će nam dobro doći. Od starih auta imamo dva defibrilatora, tako da njega imamo za potrebe i ovog vozila, kao i respirator. Lavovski dio posla je odrađen, kazao je Krezić.

Čapljinski Dom zdravlja ima četiri vozila u svom voznom parku, koja su u dobrom stanju i par vozila koja se koriste za prvenstvene utakmice kao sanitetska vozila.

Poslije donacije vozila HGSS-u Čapljina donirali smo i vozilo za potrebe Udruge koja prevozi djecu sa poteškoćama u razvoju u Mostar, a danas evo doniramo vozilo i čapljinskom Domu zdravlja. Lijepa je ovo prigoda za sve Čapljinke i Čapljince, a onda i Dom zdravlja. Današnjom donacijom Dom zdravlja, barem što se tiče dijela koji se odnosi na sanitetska vozila, spada u red najbolje opremljenih u Hercegovini. Nikad ne možete znati koliko će vam u jednoj smjeni trebati vozila, što za hitne slučajeve, što za redovite prijevoze pacijenata u Mostar. Usluge će biti podignute na višu razinu, a to je ono što smo htjeli postići, izjavio je Vidić.

Ovo je ujedno i podrška Grada Čapljine svim liječnicima i medicinskim radnicima koji ulažu nadljudske napore kako bi građanima Čapljine pružili primjerenu zdravstvenu zaštitu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.