Dolazak pape u BiH predstavlja znak blizine Svete Stolice ovoj regiji

“Znakovitost treće papinske posjete Bosni i Hercegovini i Sarajevu” bila je tema današnje sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, a istaknuto je da će dolazak pape Franje u Sarajevo, 6. lipnja, biti treći apostolski pohod pape u povijesti BiH te da predstavlja znak blizine Svete Stolice ovoj regiji.

Uvodničar današnje sesije nadbiskup Luigi Pezzuto istaknuo je da će posjeta Sarajevu biti 11. postolarno putovanje u inostranstvo aktualnog pape.

”Papa Franjo, na molitvi Angelusa, u nedjelju, 1. veljače, sam je želio najaviti svoj dolazak u Sarajevo, pozivajući nazočne na Trgu Svetog Petra da mole za uspjeh njegovog pohoda ovim, njemu dragim, narodima”, istaknuo je Pezzuto.

Dodao je da papa želi, svojom nazočnošću, ne samo potvrditi u vjeri katolike, nego i ohrabriti sve slojeve naroda na intenzivno zauzimanje u poticanju dobra, koje bi doprinijelo rastu i jačanju bratstva i mira.

”Sarajevo više nije grad kojeg je Ivan Pavao II posjetio 1997. godine, kao ”Europski Jeruzalem” kako ga je on sam želio nazvati, danas je Sarajevo grad simbol za cijeli svijet, koji unatoč poratnim ranama i problemima, nije izgubio nadu i ponovo želi biti središte multikulturalizma”, dodao je Pezzuto.

Naglasio je da papa u BiH vidi veliku priliku mirnog suživota i dijaloga.

Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović uputio je čestitke povodom 1. ožujka, Dana neovisnosti BiH.

Istaknuo je da je povod za današnju temu poštovanje prema svemu onome što je Katolička crkva u BiH činila za referendum i njegov rezultat te prema svemu što su Katolička crka i Sveta Stolica činile tijekom rata na uspostavljanju mira u BiH i stvaranju države koja bi bila neovisna, ali i suverena i odgovarala svakom narodu i čovjeku.

(Fena)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.