Đokoviću zabranjen ulazak u SAD

Kako prenose američki mediji, Novaku Đokoviću ipak neće biti dopušten ulazak u SAD, pa time niti nastup na turnirima u Indian Wellsu (od 6. do 9. ožujka) i Miamiju (od 19. ožujka do 2. travnja).

To je na društvenim mrežama objavio senator s Floride Rick Scott.

Upravo sam obaviješten da je Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a odbilo zahtjev Novaka Đokovića za izuzećem od cjepiva, što ga čini nepodobnim za turnire u Indian Wellsu i Miamiju’, poručio je Scott.

Đokoviću sad može pomoći samo jedan čovjek, američki predsjednik Joe Biden, koji ima ovlasti za odobrenjem izuzeća.

Biden to sada mora popraviti, odobriti izuzeće i pustiti ga da se natječe u Sjedinjenim Državama, dodao je senator Scott.

Novak je prije toga podnio posebnu molbu za izuzećem, popraćenu s potrebnom dokumentacijom, na njegovu stranu stali su i direktori turnira, ali ona je, eto, odbijena.

To je nešto što, na žalost, nije u našim rukama. Novak je morao tražiti posebno dopuštenje s obzirom na to da SAD i dalje ne dopuštaju ulazak necijepljenim osobama. Što je prosto nevjerojatno jer se cijeli svijet otvorio i sportski događaji uključuju i cijepljene i necijepljene, kazao je Novakov brat Đorđe nakon što su uputili molbu koja je sada odbijena i kako sada stvari stoje Đoković, pa ni njegov trener Ivanišević, neće putovati u SAD.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Ne treba mu ni dozvoliti,bespotrebni popularizam temeljiti i graditi na nepriznavanju ili priznavanju bilo kakve bolesti je suludo pogotovo sportskoj klasi poput njega.

    • Jedini pametan u svom tom debilizmu i pelcovanju ljudi nakon cega malo po malo odlaze na drugi svijet. Bravo za Djokovica,on je br.1 i misli svojom glavom a ne slusa sto glupani narede!

  • E, da su sada ostali tenisači iz samog vrha tenisa imalo kolegijalni, pa zaprijetiti nenastupanjem na turniru. Izgleda da su to davno prošla vremena. Jebali bi se za marku,licemjerne izjave pune kvazi kurtoazije. Isto vrijedi i za gledatelje

    • Bravo za komentar. Upravo tako. Da su sad, slozni i solidarni barem njih nekoliko iz vrha i da kazu “necemo ni mi ucestvovati” drugacije bi bilo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.