Đoković planira igrati u Banja Luci, US Open je upitan

Srpski tenisač Novak Đoković na konferenciji za medije, koju je održao na terenu Trening centra u Beogradu, osvrnuo se na događanja u Australiji gdje je osvojio 22. Grand Slam titulu, planovima za naredno razdoblje i ATP turniru koji će se održati u Banja Luci.

Đoković je prvobitno rekao da mu ostavljaju jak utisak pohvale mlađih kolega, a posebno se zahvalio svom timu s kojim trenira i obitelji.

Ovaj sport je meni sve u životu i sve sam mu podredio, a na kraju imam puno sreće da imam veliki tim ljudi oko sebe, od svoje obitelji do drugih profesionalaca, a razlog zašto ovo sve govorim jeste da sebe podsjetim odakle sam krenuo i na koji način je ovo putovanje je moralo da se provede i doživi, da bi se došlo do ovih visina koje djeluju kao normalnost, ali daleko je od toga. U ovoj fazi moje karijere, nekako osjećam da moram još više napora uložiti, kako bi održao korak za mladim igračima. Smjena generacije je nešto normalno, a jak utisak mi ostavlja kada mi oni daju komplimente, jer su oni ipak moji rivali. Uvijek sam se trudio biti korektan, a svima hvala što prepoznaju moja dostignuća i uspjehe, rekao je Đoković.

Nakon toga je rekao da će igrati na ATP turniru u Dubaiju i da se nada kako će dobiti pozitivan odgovor za sudjelovanje na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prije svega, što se tiče moje situacije s ozljedom koju sam dobio prije turnira u Australiji, ona je sanirana i ja se bližim intenzitetu od 100 posto. Još nisam na toj razini, ali stvari izgledaju veoma dobro i ohrabrujuće, a timski smo donijeli odluku da ću igrati u Dubaiju. Pokušat ću doći što dalje, ambicije su uvijek najviše na svakom turniru. Što se tiče narednih planova, ne znam zaista, zavisi od situacije sa SAD-om, volio bih da idem, spremam se i za turneju tamo, ali ćemo tek vidjeti u naredna dva tjedna šta će biti, rekao je Đoković pa nastavio o turneji u SAD-u:

Proces je u tijeku i to je sve što znam. To su stvari i događanja koja su totalno van moje kontrole, volio bih igrati i drago mi je što sam dobio podršku od direktora turnira, jer oni žele da je dođem tamo, a nadam se da će i ‘treća strana’ dati pozitivan odgovor.

Odgovorio je i na pitanje o optužbama za lažiranje ozljede u Australiji rekavši da mu je zbog svega toga pobjeda još slađa.

Priče o lažiranju ozljede su uvijek prisutne, a svaki sportaš koji igra na visokoj razini ima kritičare i ljude koji pričaju o tome jesu li stvari vjerodostojne. Nemam ni energije ni vremena da se bavim svakom pričom koja izađe na internetu, ja znam šta je ispravno i šta je istina, a i direktor Australian Opena je rekao što se dogodilo. Australija je mjesto gdje sam zabilježio najbolje rezultate, a iako sam imao kratak boravak prošle godine, želio sam se vratiti i igrati tamo, volim igrati tamo i rezultat iz ove godine to potvrđuje. Izazov nije bio kao prošlih godina, ali je bio ogroman pritisak izvana, dok se svi nismo navikli da sam ja tu. Sve je to sastavni dio mog puta, životnog i ovogodišnjeg u Australiji i tim više, pobjeda je slađa. Ispunjeniji sam, posebno uzimajući u obzir kroz šta sam sve prolazio na terenu i van njega, kaže Đoković.

Između ostalog, odgovorio je i na pitanje o turniru u Banjoj Luci, za koji je rekao da će sigurno igrati, ukoliko ostane zdrav.

Ja planiram igrati u Banjoj Luci i jako se radujem dolasku u taj grad, a ako budem zdrav, sigurno dolazim. Baš se radujem jer sam samo jednom imao priliku igrati u Banjoj Luci, sada već daleke 2009. godine, drago mi je što smo dobili podršku grada BiH i da se organizacija održi tamo, kaže Đoković.

Prvi ATP turnir u BiH igrat će se od 16. do 23. travnja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.