Dok smo spavali: U centru Zagreba pretučen Hrvoje Petrač / Sergio Ramos oborio dva rekorda / Kalifornija zabranila životinje u cirkusu

   U Zagrebu pretučen Hrvoje Petrač

U subotu navečer je pred zagrebačkim hotelom Esplanade napadnut Hrvoje Petrač.

Kako piše Jutarnji, Petrač je pretučen dok je izlazio iz automobila.

Pred Esplanadom su trenutno policajci, a Petrača su u KBC Zagreb odvezla kola hitne pomoći. Navodno su mu slomljene noge.

Petrač je zbog otmice sina Vladimira Zagorca osuđen na 6 godina zatvora. Uhićen je 2006. godine, a iz zatvora je pušten 2011. godine.

   Sergio Ramos na meču protiv Norveške oborio dva rekorda

Osobna dostignuća su mi na drugom mjestu. Rado bih mijenjao ovaj 168. nastup za pobjedu. Naravno, ponosan sam što sam postao rekorder Španjolske, to mi je nagrada za sve ove godine i nadam se da ću još dugo godina ponosno nositi ovaj dres“, rekao je Ramos.

Dosadašnji europski rekord kada su u pitanju igrači u polju držao je Latvijac Vitalijs Astafjevs, a da bi izjednačio europski rekord uključujući golmane, koji drži Gianluigi Buffon (176), Ramos će trebati odigrati još osam utakmica.

Svjetski rekord po broju nastupa drži Egipćanin Ahmed Hassan koji je odigrao 184 utakmice.

   Guverner Kalifornije zabranio životinje u cirkusima

Guverner američke države Kalifornija Gavin Newsom odobrio je zakon kojim se zabranjuje sudjelovanje većine životinja u cirkusima.

Zakonom je izuzeto sudjelovanje životinja na rodeima, a ne odnosi se ni na nastupe pripitomljenih pasa, mačaka i konja u cirkusima, prenosi AP.

Američka agencija navodi i da cirkusima u SAD opada popularnost, podsjećajući da je najpoznatiji cirkus “Ringling Brothers and Barnum” cirkus zatvorio svoja vrata 2017. poslije 147 godina postojanja.

AP dodaje i da najmanje 18 cirkusa ne koristi uopće životinje, među njima i “Cirque du Soleil”.

Demokratski senator u Kaliforniji, Ben Hueso, koji je ranije predložio ovaj zakon, u tekstu zakona je napisao da su životinje u cirkusima podvrgnute surovim treninzima i da izvođenje predstava u prisustvu velikog broja ljudi može negativno utjecati na njih.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.