Dok smo spavali: Instagram već počeo ukidati lajkove, influenceri na aparatima / Amazona ubrzano nestaje / De Rossi potpisao za Bocu – Jabuka.tv

Dok smo spavali: Instagram već počeo ukidati lajkove, influenceri na aparatima / Amazona ubrzano nestaje / De Rossi potpisao za Bocu

         Instagram influenceri ljuti: Nitko osim njih ne vidi koliko lajkova imaju

Influenceri koji zarađuju objavama na Instagramu razočarani su novim ograničenjem te društvene mreže – ‘Like count ban’ 

Društvena mreža Instagram uvela je novu zabranu ‘Like count ban’ koja je već u prvim danima doslovno izludila brojne influencere. U Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Irskoj, Italiji, Australiji i Brazilu influenceri ni drugi korisnici ne mogu drugima “škicati” lajkove.

‘Like count ban’ onemogućuje korisnicima da vide koliko lajkova su na objavama skupili drugi ljudi. Broj lajkova koje sami skupe na svojim fotografijama i dalje se može vidjeti, javlja 24sata.hr.

Nekada sam radio na Instagramu šest sati dnevno, a sada moram raditi minimalno osam kako mi ne bi pao broj lajkova” – žalio se anonimni influencer u australijskoj radijskoj emisiji vezanoj na tu temu.

Influencerima su lajkovi vrlo važan dio njihovog posla na društvenim mrežama. Što veći broj lajkova skupe, to je veća vjerojatnost da će dobiti besplatne stvari od brojnih kompanija, poput kozmetičkih proizvoda, modnih dodataka, ali i karata za avionske letove.

Iz Instagrama su pak objasnili da će ova promjena stvoriti ‘poslovno okruženje s manjim pritiskom nego prije‘ te da influencanje na Instagramu više neće biti natjecanje, s obzirom na to da korisnici jedan drugome neće moći vidjeti broj lajkova.

Mi se nadamo da će ova odluka poticati ljude da objavljuju ono što žele i vole, bez straha da neće imati dovoljno lajkova.

   Amazonska prašuma nestaje brzinom od tri nogometna igrališta po minuti

Razmjeri krčenja šuma su toliko veliki da bismo uskoro mogli doći do točke nakon koje se Amazona više ne bi mogla oporaviti, piše Guardian.

Oštar porast sječe šuma, koji se dogodio u svibnju i lipnju ove godine, potvrđuje da je Jair Bolsonaro dao zeleno svjetlo ilegalnom eksploatiranju zemljišta, sječi i spaljivanju okoline.

Prema informacijama satelitskog sustava Deter B, koji je počeo s radom 2015. godine, u srpnju je posječeno 1.345 km2 brazilske amazonske prašume, što je za trećinu više nego što je bilo posječeno u lipnju.

Mada je do kraja ovog mjeseca ostalo još samo nekoliko dana, pretpostavlja se da su razmjeri uništavanja Amazone toliki da će ovo biti prvi mjesec u posljednjih nekoliko godina da je Brazil izgubio područje prašume veličine šireg područja Londona.

Stalno smanjenje prašumskog područja prijeti i globalnoj stabilizaciji klime. Naime, ako se nastavi ovim tempom, prašume će postati savane, pri čemu će se smanjiti sposobnost apsorpcije ugljika, što bi moglo ubrzati globalno zatopljavanje.

U prvih sedam mjeseci svoje vlasti, Bolsonaro je dao snažnu podršku poljoprivrednim i rudarskim poduzećima i pritom umanjio nadležnost vladinih agencija odgovornih za zaštitu šuma i okoliša.

Tako je Agenciju za zaštitu okoliša stavio pod nadzor Ministarstva poljoprivrede, na čijem je čelu vođa poljoprivrednog lobija.

Predsjednik i drugi ministri u više navrata su kritizirali Agenciju za nadzor šuma zbog izricanja novčanih kazni nezakonitim drvosječama, a vlada je poduzela korake kako bi oslabila zaštitu šumskih rezervata i autohtonih područja.

   De Rossi potpisao za Boca Juniorse

Iz Buenos Airesa javljaju da je bivši Romin kapetan i prvak svijeta 2006 g. potpisao jednogodišnji ugovor.

Iz jednog od dva najpoznatija argentinska kluba javljaju putem društvenih mreža da je 36-godišnji De Rossi službeno postao njihov igrač. De Rossi je obavio liječnički pregled u privatnoj klinici u Buenos Airesu, a zatim je posjetio čuveni stadion La Bombonera.

Još prilikom slijetanja na aerodrom navijači su napravili buran doček za De Rossija, jer je poznat kao požrtvovan igrač vjeran svome klubu, što svakako odgovara Boci Juniors, koja je ponosna na svoju tradiciju i ima ogroman broj navijača.

Talijan je, po uzoru na Tottija, igrao samo u Romi, od 2001.g. pa sve do svibnja ove godine. Bio je jedan od strijelaca u čuvenom izvođenju jedanaesteraca protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva 2006.g u Njemačkoj, čime je Italija osvojila četvrtu svjetsku krunu u povijesti.

De Rossijevo službeno predstavljanje bit će u ponedjeljak.

(www.jabuka.tv)

 

 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.