Dogradnja WhatsAppa donosi sve što se tražilo

Nije riječ o šali. Najsvježije beta izdanje za WhatsApp donosi značajku koja omogućuje aplikaciji da vidi gdje je točno korisnik i tu informaciju pruži kontaktima. Servis u vlasništvu Facebooka tu mogućnost naziva Live Location Tracking, a navodno bi trebala pomoći u organiziranju sastanaka i sličnom.

Govori se i kako ova mobilna aplikacija neće konstantno u sklopu pozadinskoga procesa tražiti lokaciju korisnika, što bi samo dodatno otežalo život na jednom punjenju baterije.

Jasno, korisnici će moći birati žele li aktivirati ovu značajku ili ne – pa čak i postaviti intervale od jedne, dvije ili pet minuta. Na taj način će se moći lakše brinuti o privatnosti, što je posebno bitno zbog toga što je Facebook već neko vrijeme na nišanu EU oko iste teme.

Iako WhatsApp već sada omogućuje korisnicima podjelu lokacije s drugima, u ovom slučaju je riječ o automatiziranom procesu, ne ručnom slanju lokacije. No, to nije jedina značajka koja stiže u sklopu nadogradnje mobilne aplikacije.

Korisnici će uskoro moći poništiti već poslane poruke, izbrisati ih u potpunosti ili urediti po želji. Nije riječ tek o glasini – beta izdanje WhatsAppa za platformu iOS već sada omogućuje eksperimentiranje, ali za aktivaciju treba posjetiti izbornik s postavkama.

Poništavanje poslane poruke funkcionira samo ako je kontakt nije već vidio. Brisanje funkcionira baš kako to i ime sugerira – za razliku od trenutno dostupne opcije gdje se poruka briše samo s korisnikova mobilnoga uređaja, piše Tportal.hr.

Za sada nije jasno kada će vlasnici Android uređaja dobiti (beta) pristup novom izdanju WhatsAppa, no čini se kako bi konačno izdanje za obje platforme trebalo ugledati svjetlo dana vrlo brzo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.