FOTO: Dogana vraćena građanima Širokog Brijega

Proteklog vikenda Široki Brijeg je ponovno dobio duvanjsku stanicu. U prostoru koje koristi Mreža udruga Široki Brijeg održano je više kulturnih i zabavnih događaja.

Sve je počelo u petak, 9. prosinca, 2011. godine izložbom fotografija Dogana – Nekad i sad, na kojoj su se predstavili mladi fotografi: Vinko Zovko-Jozić, Boris Pejić, Marko Buntić, Tomislav Miličević i Mate Ćavar. Također, izložene su i fotografije iz Arhiva Hercegovačke franjevačke provincija fotografa fra Brune Adamčika i fra Branka Marijića. U okviru programa prikazana su dva filma – Duhovi Dogane, autora Mate Ćavara i Ratkapa, autora Nikice Klobučara.

Na akustičnoj gitari prisutne je oduševila Lucija Zovko, kao i predivni voditeljski par iz srca Slavonije – Dunja Majurac i Drago Stojaković.

Program se nastavio i u subotu, 10. prosinca, 2011. godine gdje se u organizaciji Mreže udruga održao koncert podrške novouređenom prostoru u Duhanskoj stanici kao multimedijalnog prostora za mlade. Pozdravni govor okupljenima je uputio Mate Ćavar ispred Mreže udruga, dok je Vladimir Mikulić-Vava majstorski odradio svoju ulogu voditelja programa.

[toggle title=”Klikni za prikaz fotografija”]  alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=
[/toggle]

Sedam mladih hercegovačkih bendova zabljesnulo je pod svjetla pozornice, te zabavljalo bendove do kasno u noć. Prvo su nastupila dva lokalna benda – Branik i Not Jane. Branik je nasmijao sve prisutne svojim obradama hitova lakih nota, a Not Jane je oduševio svojim autorskim skladbama, kao i odličnom obradom dobre stare Azre. Treći bend Kaos iz Mostara je zadovoljio potrebe okupljenih ljubitelja hard rocka i metala.

Prisutna je bila i Alternativna liga, naši dragi prijatelji iz Ljubuškog, koji su nam pružili kako moralnu, tako i glazbenu podršku. Iz Ljubuškog su nastupila dva benda. Siloviti nastup Siledžija pokrenuo je publiku, koji su najavili i skorašnji izlazak albuma “Dom za nezbrinutu djecu”. Nakon Siledžija, našom Doganom odjeknula je mješavina rocka i metala savršeno isprepletena etno zvukovima Hercegovine. Terra Slaves veliča (Bosnu i ) Hercegovinu s porukom da ne zaboravimo tko smo i odakle potječemo.

Kraj programa uveličala su dva lokalna benda. Odlični Pešes s autorskim pjesmama, te dobro obrađenim pjesmama domaćih rock i funky hitovima, posebno obrade svima nam dragog kralja funka – Dine Dvornika. E sad, tko je “pleme”, a tko grupa?! 🙂 Široki Brijeg je dao mnogo bendova, no ipak, naše “Pleme” glasi kao najuspješniji i najpoznatiji. Berette su nastupili zadnji i “repanjem na rock” zatvorili ovaj koncert. Svirali su pjesme sa svog prvog albuma, koje su publici dobro poznate, pa su atmosferu
učinili još boljom.

Odaziv na koncert je bio velik, a osim lokalnih mladih, u mješavini kvalitetne glazbe do kasno u noć uživala je ekipa iz Imotskog, Ljubuškog, Čapljine, Mostara, Gruda, Posušja, Čitluka…

Nadamo je ovo početak dobrih i kvalitetnih programa, u kulturi, glazbi i šire koje će nam organizacijska ekipa Mreže udruga iznjedriti u prostorima širokobriješke Dogane.

(tekst: Arijana Ratkić / foto: Boris Pejić)

www.jabuka.tv18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.