Dodikov savjetnik poručio: Sve je izvjesnije da BiH neće biti

Hoće li biti BiH s Miloradom Dodikom to ćemo tek vidjeti, ali je sasvim sigurno da je zbog sramnih i antiustavnih postupaka Željka Komšića sve izvjesnije da BiH neće biti, poručio je Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ustav BiH jasno kaže da Predsjedništvo BiH odluke iz područja vanjske politike donosi konsenzusom tri člana, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je glasao protiv odluke o imenovanju i upućivanju delegacije na 76. sjednicu Generalne skupštine UN-a, što znači da takva odluka nije donesena, istaknuo je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je ukazao da je zbog toga jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama nije donijela takvu odluku.

Iz onoga što vidimo da je Komšić rekao prilikom susreta s generalnim tajnikom UN-a, samo je dodatno potvrđeno da on u UN-u ne predstavlja BiH, jer onako sramne i neistinite tvrdnje možda može iznijeti u ime svoje kombi stranke, u ime zlatnih ljiljana ili u ime građana kojima je zabranjen ulazak u sve općine s većinskim hrvatskim stanovništvom, ali u ime zajedničkih institucija BiH ne može, naglasio je Kovačević.

Komšić: Susjedne države Bosnu i Hercegovinu promatraju kao ratni plijen

(www.jabuka.tv | Foto: Preokret.info)

8 komentara

  • Republike srpske neće biti.
    Zabavit će te se vi o sebi kad vas šiptari najure,a ni sa Crnogorcima vam neće biti toplo. U ostalom vi ste naučili da gubite. Vama je najbitnije da se ratuje.

  • Sto je prije nestane nama bolje ovo nije drzava ovo je zapadni projekt test naroda i njihovih zivaca dao bog sto prije da je nestane

  • Sve sto se radi na urusavanju BiH dolazi iz Sarajeva. Paraobavjestajne strukture kontroliraju sve zivo. Od Sudova, policije pa nadalje. Sve je u sluzbi SDA i njihovih poslusnika….

  • Šta god bilo ili bude granica je na DRINI. i nema dalje Srbijo. Banja Luka nikada neće biti Srbija. I nisam muslić niti katoliban. Jebov as Dodik koji se odvaja ima 20 godina …nosi vas đava tupave

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.