Komšić: Susjedne države Bosnu i Hercegovinu promatraju kao ratni plijen

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se uoči 76. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda s generalnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom.

Tijekom razgovora predsjedavajući Komšić obrazložio je poziciju države Bosne i Hercegovine u okviru euroatlantskih integracija, navodeći dinamiku reformi na putu Bosne i Hercegovine ka NATO savezu i Europskoj uniji.

On je istaknuo da susjedne države koje su tijekom rata u Bosni i Hercegovini bile aktivno involvirane u sukob, vršeći agresiju na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu, još uvijek, nažalost, Bosnu i Hercegovinu promatraju kao ratni plijen.

Komšić je naveo da je u Bosni i Hercegovini, odnosno u entitetu RS, na snazi političko protivljenje zakonu o zabrani negiranja genocida, te da član Predsjedništva BiH iz entiteta RS protivljenje zakonu koristi i kao sredstvo i kao izgovor za političke blokade u radu institucija.

Naglasio je da dio političkih elita u Bosni i Hercegovini nastoji promovirati etnički ekskluzivitet, što je diskriminatorno i protivno međunarodnim i demokratskim standardima o jednakopravnosti građana, te zatražio snažniju podršku UN-a u zaštiti temeljnih ljudskih prava.

Generalni tajnik UN-a Antonio Guterres tijekom razgovora istaknuo je da s naročitom pažnjom prati politička zbivanja u Bosni i Hercegovini i regionu, kao i da shvaća ozbiljnost i kompleksnost aktualnog političkog trenutka, ističući da će Ujedinjeni narodi ostati privrženi u podršci Bosni i Hercegovini, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Ajde tupane ne pravi se gluplji nego što jesi. Upamti jednom zavazda, Bih je država tri konstitutivna naroda – Srba, Hrvata i Muslimana – i svih ostalih koji u njoj žive.

  • Komsicu, gnjido bosnjackog ekstremizma. Ti mislis da su hrvati kao konstitutivni narod tvoj plijen. Da hrvati u BiH vrijede kolika ti je placa i pogodnosti koje si uzurpirao bosnjackim glasovima onih koji BiH ne vole. Jer da je vole nebi tebe birali. Svima je u Svijetu i EU jasno cij si ti igrac, za koga odradujes prljavu igru i za ne povjerovati je da moze postojati tako ljigav i podal covjek, spreman da to radi svom narodu.. Fuujjjj.!!!! Takvi kao ti Komsicu su najveca opasnost za BiH. Sve sto ne funkcionira u BiH ti si krivac i snage, bosnjaci koji tebe guraju da radis hrvatima na sto ni oni sami nisu spremni. Nadamo se iskreno da si ti Komsicu proslost politike u BiH inace BiH nema samsu za opstati sa takvim ljudima. I tu gdje se pojavljujes otisao si mimo legitimiteta troclanog presjednistva, samom tim prekrsio si Ustav i napravio kazneno djelo. I onda se cudite tko urusava drzavu. Pa oni koji ne postuju Ustav, oni koji ne zele sprovesti odluke Ustavnog Suda itd… Komsiceva politika se uklapa u politiku Osmice iz snimka iz tuzilastva BiH. Zargon, spika klosara koji ne postuje institucije drzave niti sagovornike. Nepismeni, nekulturni, bahati, a dobro glupi. Tesko narodu koga oni prestavljaju…

  • Ovaj još nije rat završio samo način ratovanja promjenio, di si ti u školu iša, dejtonski sporazum tri zaraćene strane potpisale svakom ko nije poludio je jasno samo ovom glupku nikako da Bog pamet prosvitli a možda i nema što prosvitliti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.