Dodik: Ustavni sud BiH je politički organ

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentirao je odluku Ustavnog suda BiH koji je utvrdio da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH u suglasnosti s Ustavom BiH, a što je Dodik osporavao svojom apelacijom.

Ustavni sud BiH uporno pokazuje da radi neustavno i da je politički organ. Pokrenuo sam pitanje zastave, samo da bi se vidjelo da taj ustavni sud ne odlučuje po Ustavu, nego odlučuje po nekim svojim kriterijima. Nigdje nema dokaza da je Predsjedništvo BiH, a za što je bilo nadležno, potvrdilo odluku o Zakonu u o zastavi. To je zakonski i ustavni osnov, da se zakon o zastavi u usvoji, a oni su smatrali da to nije potrebno, izjavio je Dodik.

Dodik je rekao novinarima da je “nepodnošljivo da se na taj način odnose prema samom Ustavu, koji trebaju braniti”.

Poručio je da će kao član Predsjedništva BiH podnijeti za svakog od tih sudaca kaznenu prijavu za kršenje Ustava i zloupotrebu položaja i ovlaštenja, za strane i domaće suce.

Zakonski uvjet je da Zakon o zastavi bude usvojen na Parlamentu i da ga potvrdi Predsjedništvo BiH koje to nikada nije uradilo, dodao je Dodik, prenosi Fena.

Dodik inače u svom zahtjevu, odnosno apelaciji, nije sporio izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu bile sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi.

(www.jabuka.tv)
10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.