Dodik: Stranke u Federaciji kalkuliraju na sitno oko formiranja vlasti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je spreman da se još ovog tjedna održi sjednica Predsjedništva na kojoj bi Zoran Tegeltija iz SNSD-a bio imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ali je također istaknuo kako u ovom trenutku ne može reći hoće li sjednica biti zakazana.

Nitko ne spori da Srbima pripada to mjesto. Koliko znam iz razgovora sa predstavnicima stranaka u FBiH nije sporno ništa ni oko imena Zorana Tegeltije ali ne znam zašto se s time odugovlači. Ako neće neka kažu, možemo i mi blokirati, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.

On je istaknuo da po zakonu u roku od 15 dana od formiranja Predstavničkoga doma, Predsjedništvo treba donijeti odluku o imenovanju predsjedavajućeg.

Taj zakon ne poštuju ali se pozivaju na zakon kada je u pitanju zastava Republike Srpske. Neki od članova Predsjedništva BiH zaustavljaju formiranje Vijeća ministara zbog nekih svojih uvjeta, kazao je Dodik.

Poručio je da se u Sarajevu vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”, pa tako i u vezi sa formiranjem Vijeća ministara.

RS je formirala svoje politike i spremni smo konstituirati tijela vlasti na razini BiH. Čak imamo i preporuke sa europske razine da se to učini što je prije moguće, a onda zapadnemo u tu nemogućnost koja se zove Sarajevo, u kojoj se stalno nešto kalkulira na sitno i nikada se ništa ne može napraviti na krupno, napomenuo je Dodik.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.