Dodik: Srbi i Hrvati trebaju napraviti zajedničku izjavu o funkcioniranju BiH – Jabuka.tv

Dodik: Srbi i Hrvati trebaju napraviti zajedničku izjavu o funkcioniranju BiH

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam producirao tako nešto.

On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum te da Srbi imaju pravo razmišljati o tome i da bi im se trebalo prihvatiti pravo na samoopredjeljenje.

Dodik je istaknao da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država, rekao je Dodik za srpsku televiziju Pink.

On je istaknuo da RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je napomenuo kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je naveo da je upravo Dodik za to zaslužan.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je naveo da je to demokratski proces poslije provedenih izbora, a da je Srbima iz Republike Srpske najvažnija da s tom vladom postoji dobra suradnja.

Dodik je rekao da je konfiguracija nove Vlade Srbije takva da je jasno da treba odgovoriti na nekoliko važnih izazova, te ocijenio da su ljudi, koji su predloženi za ministre, sposobni da izvršavaju ponuđene poslove.

Nama, Srbima iz Republike Srpske, je najvažnije da imamo dobru suradnju s Vladom Srbije. Ranije sam dogovorio sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem da prva posjeta novih vlada bude upravo Republici Srpskoj, odnosno Srbiji da bi i na taj način pokazali da je stalna suradnja jedan od naših zajedničkih ciljeva i interesa, napomenuo je Dodik.

(Srna)


6 komentara

  • Oj,javore bukvo moja,hebena je raja moja!Izbori se opet blize i meni se nesto dize!Nek si dize i bolje je..narod slusa zelje moje!A ja sanjam svoje snove i cerupam Srbe svoje!I Draganu ja pomazem,jer za njega nekad lazem!Moramo se sad drzati i Hrvati ce glasovati!Mi moramo sad glumiti i Oskara osvojiti!Rodio se cak i treci, ime cu mu tesko reci!Taj se insHan Bakir zove,uuuu muslimane prejebo je!Dok se trojci nesto dize,po netko im dupe lize!Tko vjeruje neka glasa,al narodu nema spasa

  • Ko smi ovo reći od hrvatskih glavešina a svi znamo da od toga neće biti ništa. Mile nije ulizica što mu na umu to mu na drumu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.