Dodik se sastao s papom Franjom

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se s papom Franjom u Vatikanu.

Pred sastanak Dodika i pape u središtu Rima postrojena je i garda koja je dočekala srpskog člana i predsjedatelj Predsjedništva BiH. U pratnji Milorada Dodika je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Sastanak je trajao 45 minuta, iako je običaj da sastanci s poglavarom Rimokatoličke crkve traju 20 minuta, saznaje RTRS.

U tijeku je sastanak Dodika s državnim tajnikom Svete stolice, kardinalom Pietrom Parolinom. I taj sastanak će trajati 45 minuta.

“Objasnit ću mu zločine Ustaša”

Dodik je ranije najavio da će tijekom službene posjete Vatikanu pokušati objasniti papi Franji kakve su zločine ustaše učinile Srbima u Drugom svjetskom ratu i potrebu da se to tako predstavi u svijetu.

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekt Republike Srpske i Srbije.

Tijekom posjete će biti razgovarano o odnosu BiH i Vatikana, ali o događanjima u svijetu, poput terorističkog napada na Novom Zelandu, jer i sam papa Franjo snažno promovira suradnju i mir.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.