Dodik: RS je okrenuta Srbiji, naš glavni grad je Beograd

U okviru svečanosti otvorenja gospodarskog sajma Expo u Banjoj Luci, medijima se između ostalih obratio predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

Dodik je iz Banje Luke danas poslao više poruka, od kojih su neke vezane za gospodarstvo, a mnogo više njih su političke prirode gdje je Dodik prozivao Zapad i isticao, kako kaže, prijatelje RS-a.

Republika Srpska je danas organizator ove manifestacije, čime je pokazala stabilnost. Zahvalni smo Srbiji na svemu, a RS će nastaviti raditi sa svim drugim zemljama koje žele raditi s nama. Za dva dana nam dolazi delegacija iz Mađarske, države koja za razliku od Njemačke govori kako ovdje ne želi ulagati. Njemačka je rekla da će nam obustaviti projekte, i jesu neka tri projekta. Ali njemačke tvrtke ne žele raskinuti ugovore koje ovdje imaju i to traje do svibnja, a nakon svibnja ćemo to riješiti, kazao je Dodik.

Viktor Orban stiže u BiH

Potom je ponovo govorio o staroj temi, kako planira secesiju te kako je BiH teret RS-u.

BiH je nama problem, jer RS bi bila sposobnija sama. Mi bismo danas bili lideri u pridruživanju EU da nije BiH. EU želi centraliziranu BiH. Ali neka znaju da se mi nećemo pomaknuti od ove priče da je Schmidt nelegitiman. Rekao sam da je rok sedam dana da se to poništi. EU je rekla isto svoje.

Ako to ne bude krajem ovog i početkom idućeg tjedna. Onda ćemo pokrenuti inicijativu da Parlament BiH to uradi, a ako i to ne prođe onda ćemo mi usvojiti svoj izborni zakon. I neka naše izbore ne priznaju sa Zapada, ne moraju, priznat ćemo mi i naši drugi prijatelji, naglašava Dodik.

Na kraju je naglasio da je ponosan na prijatelje, poput Viktora Orbana, premijera Mađarske, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a istaknuo je da ima prijateljsku suradnju sa ljudima iz Slovenije, Hrvatske i drugih država.

Dodik pozvao Parlament da ugasi OHR i predložio mjere za “relaksaciju”

Vjerujem da nisam prolupao, ali sam ponosan što imam sankcije i što ne moram s njima komunicirati. Ponosam sam na Vučića, Orbana i Putina i naše prijateljstvo. Ponosan sam na ljude iz Kine, Slovenije i Hrvatske koji su ovdje da ulažu. RS je u svakom smislu okrenuta ka Srbiji, to je naša matica i naš glavni grad je Beograd. Nije nam glavni grad Sarajevo, tamo nikad ne bih otišao da ne moram, kazao je Dodik.

S Mađarima imamo intenzivnu suradnju, oni su podržali naše poljoprivrednike i žele ulagati u projekte koje je Njemačka obustavila. Odredili su nekih 70 milijuna eura za to. Od svibnja ćemo krenuti s tim. Razgovaramo o suradnji iz oblasti energetike, a zajedno to radimo i sa Srbijom. Republika Srpska, Srbija i Mađarska mogu biti nova ekonomska unija i spona između svijeta koji se stvara, zaključio je Dodik.

(www.jabuka.tv | Foto: X/Milorad Dodik)

11 komentara

  • Kad ste preplivali Drinu i Savu bogarati, ko vam je pomagao, malo Osmanlije malo Ugri a bice malo iGoce, ko kvislinski svet.

  • Dodik bi preko Drine nitko ti ne smeta,samo bez zemlje na opancima.Biti ćeš aplauzom ispraćen.Pa ti i Vučko gangajte i gledajte preko Drine ko vareni zečevi ovamo.Ali samo gledati ne vršiti pretenziju na neovisnu državu.Putin će biti nezadovoljan tvojim radom.

  • Mile zbori samo istinu i okanite se covika. 95% srba u biH vide beograd kao svoj glavni grad a ne sarajevo , nevidim zato nista sporno u njegovim izjavama. Istine radi mora se reci da i 95% Hrvata u biH vide Zagreb kao svoj glavni grad a nikako sarajevo. Osobno smatram da zivim u Hercegovini a bosnu dozivljvam kao neku tudju zemlju. Sve je to rezultat kada umjetno i pod pritiskom strpas narode u tvorevinu zvanu biH koja prirodno nemoze opstati. Dokle se god bude ustrajalo na projektu biH , nece biti mira na ovim prostorima.

    • Mnogo ga serenadas kad već toliko voliš hrvatsku odjebi onda iz Bosne niko nema ništiy protiv što voliš zagreb volim i ja Bosnu i Bosna je jedina vječna nikad je pokoriti nećete dok je bosanskih sinova a ima ih fala bogu zato odjebi sa svojim komentariom

    • A tko je zato kriv???što se posao u Dejtonu nije završio do kraja??Srbi su izgubili rat a dobili pola države.Mi smo pobjednici dobili onu stvar za uši.Ne piši gluposti.Nitko njima ne smeta veze sa Beogradom ali ne može Banja Luka biti u Srbiji.Ta tvoja priča naivna i pogubna.Što naši političari ne odrađuju posao to je druga stvar.Hrvatskoj ne odgovara Srbija u BLuci.yDrina je granica za Srbe bila i ostati će tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.