Dodik razočaran porazom u Banja Luci: Od ponedjeljka sam ja predsjednik Gradskog odbora stranke

Lider SNSD-a Milorad Dodik prihvatio je poraz u Banjoj Luci i poručio da nije sretan izbornim rezultatom u ovom gradu.

Nisam sretan i tužan sam što smo izgubili Banju Luku. Igor Radojičić je radio dobar posao, on je jedan od najuspješnijih gradonačelnika koje je ikad Banja Luka imala i on je jedan od najuspješnijih naših kadrova i nije mi nimalo prijatna ta činjenica da smo izgubili Banju Luku, započeo je Dodik svoj govor o izbornim rezultatima u Republici Srpskoj.

Govoreći o administrativnom centru RS-a još je dodao da poštuje demokratski izbor, ali da smatra kako je taj izbor velika greška jer je Radojičić tom gradu dao mnogo.

Smatramo da poraz može biti i prilika, isto tako poraz može biti i zamka i ne znam kako će to pobjednik Banje Luke izbjeći, poručio je Dodik.

Kaže da će sa svojim koalicijskim partnerima SNSD nastaviti širiti istu politiku, ali čini se da nije previše sretan koalicijom devet stranaka u RS-u.

Razočarani smo činjenicom da naši koalicijski partneri nisu igrali baš korektno. Netko je ovdje bio licemjeran kad je potpisivao sporazum devet političkih stranaka, rekao je Dodik.

On je još kazao da je SNSD dobio tri grada koja do sada nije imao (Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo), ali i brojne općine.

Naš broj glasova gledajući stranku će biti veći nego na izborima 2018. godine. SNSD pokazuje bolji rezultat nego ranije, kazao je.

Milorad Dodik je izrazio žaljenje što Mićo Mićić nije ponovo osvojio gradonačelničku poziciju u Bijeljini poručivši da je zaslužio pobjedu.

Već od ponedjeljka Dodik je najavio rekonstrukciju unutar stranke, kazao je da će on sjesti na čelo Gradskog odbora Banje Luke i da će odmah početi s pripremama za sljedeće izbore.

Mi se ne odričemo Igora, ali ga se odrekla Banja Luka što nije fer prema čovjeku koji je mnogo dao za grad, kazao je Dodik.

Draško Stanivuković proglasio pobjedu u Banja Luci

(www.jabuka.tv | Foto: RAS Srbija)



4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.