Dodik podnosi kaznene prijave protiv članova SIP-a, a ispričao se članici koju je ranije prozvao

Zbog neprimjerenih izjava Milorada Dodika o članici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Vanji Bjelici Prutini, ova ustanova je podnijela prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva, no, on se u petak ispričao.

Ja sam se prema njoj odnosio tako zato što istina o njoj ima političke konotacije. Ako je ona razumjela da je to individualno, da je vrijeđanje njenog dostojanstva, ja se ispričavam, jer nisam htio da povrijediti njeno dostojanstvo, rekao je Dodik u petak na konfenerenciji za novinare, prenosi Klix.ba.

Dalje navodi kako ostaje pri tome da “bošnjačko političko Sarajevo” želi što više Srba poput Prutine u institucijama BiH, kao i to da njezina uloga ima političku konotaciju.

Kada sam govorio o osobama u SIP-u, nikada to nisam činio prema njima individualno, nego kao o političkim ljudima. Biti član SIP-a je svakako politička stvar, kazao je.

Još je naveo da je on osoba koja je najviše tužena iz Federacije BiH, a da ne živi tu, te da mu je pravosuđe na “razne bljuvotine o njemu” samo reklo da se s tim mora boriti jer je javna ličnost.

Najavio je da će idućeg tjedna podnijeti kaznene prijave protiv SIP-a zbog kršenja zakona i odluke o ponavljanju izbora na skoro svim biračkim mjestima u Doboju i Srebrenici.

SIP BiH prijavio Dodika zbog verbalnog napada na njihovu članicu

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.