SIP BiH prijavio Dodika zbog verbalnog napada na njihovu članicu – Jabuka.tv

SIP BiH prijavio Dodika zbog verbalnog napada na njihovu članicu

Središnje izborno povjeresntvo BiH podnijelo je je službenim putem prijavu protiv Milorada Dodika zbog verbalnog napada na članicu SIP-a Vanju Bjelicu-Prutinu, što podliježe kaznenom djelu raspirivanja nacionalne mržnje.

Nakon saznanja da Tužiteljstvo BiH, nakon najmanje dva obraćanja javnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na konferencijama za medije u kojima verbalno napada članicu SIP-a BiH Vanju Bjelicu-Prutinu i SIP BiH, nije pokrenulo postupak po službenoj dužnosti, SIP BiH je odlučio poduzeti konkretne korake.

S tim u vezi danas je izrađena prijava protiv Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 145a Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine i ista će biti dostavljena Tužiteljstvu BiH.

Za to djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do deset godina.

Središnje izborno povjerenstvo BiH se ovom prilikom zahvaljuje svim međunarodnim dužnosnicima u BiH i pojedincima iz BiH koji su dali podršku SIP-u BiH i gđi Vanji Bjelici-Prutini, a posebna zahvalnost veleposlanici Kathleen Kavalec, šefici Misije OSCE-a u BiH, Johanni Stromquist, veleposlanici Kraljevine Švedske u BiH, Matthewu Fieldu, veleposlaniku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ekaterini Dorodnovoj, zamjenici Šefa Delegacije EU u BiH i Veleposlanstuv SAD-a u BiH.

I na kraju, bez obzira na sve pritiske kojima je izložena, SIP BiH će kao neovisno državno tijelo nastaviti raditi poslove iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom, navode u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.