Dodik optužuje NATO i SAD za neprijateljstvo prema Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je u utorak NATO da je odgovoran za eskalaciju napetosti na Kosovu ustvrdivši kako su pripadnici KFOR-a tamo napali “goloruki narod”.

Potpuno je neprimjerena reakcija pripadnika KFOR-a prema golorukom srpskom narodu koji brani svoje pravo na život na Kosovu, napisao je Dodik na svom Twitter proflu komentirajući sukobe u kojima su lokalni Srbi na sjeveru Kosova u ponedjeljak napali i ozlijedili veći broj pripadnika međunarodnih mirovnih snaga.

Dodik sada tvrdi kako je to dokaz da KFOR ne jamči sigurnost lokalnim Srbima te kako svu odgovornost za nasilje na Kosovu snosi međunarodna zajednica.

Dodik je ovo izjavio dan nakon što je oštro osudio SAD za navodno provociranje i zastrašivanje Srba u BiH, javlja Hina.

Povod mu je bila najava kako će dva strateška bombardera američkih zračnih snaga u utorak nadletjeti BiH i na taj način pokazati partnerstvo između Sjedinjenih Država i Oružanih snaga BiH te posvećenost SAD suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

Dva bombardera tipa B-1B Lancer stacionirana u Velikoj Britaniji sudjeluju u zajedničkoj vježbi s pripadnicima Oružanih snaga BiH, a riječ je o letjelicama velikog dometa koje mogu nositi bilo koju vrstu konvencionalnog naoružanja i korištene su tijekom zračnih udara na SR Jugoslaviju 1999. te u operacijama u Iraku.

Za Dodika je najava preleta ovih zrakoplova bezumna najava za RS i njene građane koja predstavlja zastrašivanje i brutalnu represiju te dokaz da Amerika agresiju naziva partnerstvom.

Za razliku od Dodika član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pozdravio je vježbu s američkim zračnim snagama ističući kako partnerstvo sa SAD želi više od 70 posto građana BiH, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv | Foto: Twitter/Milorad Dodik)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.