Dodik: Ne treba nam novac od MMF-a, našli smo naftu!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio tijekom gostovanja u emisiji RTRS-a da je u RS-u pronađena nafta i da je to zapravo pravi razlog zašto zadnjih nekoliko dana govori kako ovom entitetu nije potreban sporazum s Međunarodnim monetarnim fondom.

Vlasti u RS-u su nedavno dale ruskim tvrtkama odobrenja za istraživanja o zalihama nafte koja se nalaze u ovom dijelu BiH, a ako je vjerovati Dodikovim izjavama, onda se može zaključiti kako su rezultati za sada pozitivni.

Dodik je izjavu o pronalasku nafte dao nakon što je bio iznerviran pojedinim dosjetkama Mladena Bosića, koji je također bio gost emisije na RTRS-u, podsjeća Večernji list.

Kao i za Republiku Srpsku, stručnjaci smatraju kako i Federacija leži na velikim zalihama nafte. Nikšićeva vlada nedavno je potpisala sporazum s kompanijom Shell, o istraživanju nalazišta nafte u ovom entitetu

Inače, Dodik je na samom početku emisije na RTRS-u rekao da dolazi u funkciji prvog čovjeka stranke, a ne kao predsjednik RS-a, što mu daje slobodu u izražavanju i ponašanju u emisiji. “Što je više Republike Srpske, manje je BiH, i to je sva bit naše politike”, ponovio je Dodik ovu izjavu, a koju je isticao i nekoliko puta ranije. Prvi čovjek SNSD-a nije propustio reći kako se u javnosti pojavljuju lažni podaci o ekonomskom stanju u RS-u, te kako je ukupni dug ovoga entiteta 48 posto bruto nacionalnog dohotka, što je po njemu prihvatljivo.

– BiH treba demontirati do neophodne razine – zaključio je predsjednik RS-a i na taj način ponovio stajališta kako većinu nadležnosti na razini BiH treba prebaciti na entitete, te kako državni aparat treba obavljati samo najosnovnije dužnosti. (dnevnik.ba)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.