Dodik nakon presude Oriću: BiH je loše mjesto za Srbe

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da oslobađajuća presuda komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću predstavlja “najgoru poruku koju su srpskom narodu mogli uputiti Sud BiH i BiH u cjelini” te da je krajnje vrijeme da se prestane s omalovažavanjem Srba.

Dodik je rekao da je suđenje farsa i namješteno da bi zločinci, kakav je Naser Orić, dobili satisfakciju u vršenju zločina.

BiH i institucije tipa Suda BiH loše su mjesto za Srbe, rekao je on i dodao da u BiH za ubijanje Srba nema nikakve odgovornosti.

Prema njegovim riječima, mnogo stvari u BiH je napravljeno da bi bilo protiv Srba i da bi se omalovažavao srpski narod.

Orić je nesumnjivi zločinac, a tome su svjedočili i Bošnjaci koji tvrde da je on vršio ratni zločin, ubijao ljude. Biti pripadnik srpskog naroda danas, u trenutku kada zločinca oslobađaju suci, koji su sve, a nisu suci, govori o tome što možemo očekivati u BiH, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da bi volio kada bi zaposleni u Sudu i Tužiteljstvu BiH, kao dio odnosa prema svom narodu, napustili te institucije, te da će u tome kada se odluče uvijek imati njegovu podršku.

Apelacijsko vijeće Suda BiH oslobodilo je u petak ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Naser Orić oslobođen svih optužbi za zločine u Srebrenici

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.